messiPartida de marți seara dintre Manchester City şi Barcelona a avut un final dramatic după ce Messi a ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 90+3. Partida s-a încheiat cu victoria catalanilor, scor 2-1 (Agüero ‘69 / Suarez ‘16, ‘30), însă dacă Messi ar fi reuşit să transforme penalty-ul Barcelona s-ar fi putut considera calificată încă din prima manşă.
Statisticile arată că starul argenti­nian al Barcelonei nu este tocmai cel mai indicat om să execute loviturile de la punctul cu var. Messi este un jucător impresionant atunci când trebuie să dribleze şi să scoată adversari din joc, însă nu reuşeşte să descurce atunci când se află la 11 metri, faţă în faţă cu portarul. Messi a ratat trei lovituri de la 11 metri în UEFA Champions League, la fel ca Ronaldo şi Shevchenko, dar mai puţine decât Henry sau Van Nistelrooy care au ratat de câte cinci ori. De asemenea, Messi a ratat cinci din ultimele 10 penalty-uri executate atât pentru echipa de club, cât şi pentru echipa naţională. Din cele 59 de penalty-uri executate pentru Barcelona, Messi a transformat 46 şi a ratat 13; cele 13 lovituri de penalitate ratate se împart astfel: 5 în campionat, 4 în Cupa Regelui, 3 în UEFA Champions League şi 1 în Supercupa Spaniei.
În celălalt joc al serii de marți, din optimile Champions League: Juventus Torino (Italia) – Borussia Dortmund (Germania) 2-1. Au marcat: Tevez ‘13, Morata ‘43 / Reus ‘18. Partidele retur sunt programate pe 18 martie.

Recomandările redacției