vietnamezi

Patru cetăţeni vietnamezi, care intenţionau să treacă ilegal frontiera, pe jos, pe la frontiera verde, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Nădlac – I.T.P.F. Oradea.

În data de 01.03.2015, în jurul orei 21.40, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, pe timpul executării unei misiuni specifice, a depistat şi reţinut, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, patru bărbaţi, care încercau să treacă ilegal frontiera, pe jos pe câmp, spre Ungaria.

Bărbaţii au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări, în urma cărora s-a stabilit faptul că cei patru sunt cetăţeni vietnamezi, cu vârste cuprinse între 27 şi 42 de ani. Aceştia au declarat că au intrat legal în ţara noastră în cursul anului trecut, avand permise de şedere în România şi intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

„Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră arădeni au întocmit acte de urmărire penală faţă de cei patru cetăţeni sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției