padovaMunicipiul Arad și orașul italian Padova vor colabora în plan economic, instituțional și universitar, urmând ca funcţionarii publici arădeni să se perfecţioneze în domeniul serviciilor urbane, iar poliţiştii locali să lucreze în provincia italiană pentru eradicarea cerşetoriei.
La sfârşitul lunii februarie, o delegație a municipiului Arad, condusă de primarul Gheorghe Falcă a efectuat o vizită la Padova în Italia.
Din delegație au făcut parte Ovidiu Moșneag, președintele comisiei Buget-Finanțe a Consiliului Local Municipal și Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad.
Întâlnirile pe care delegația Aradului le-a avut pe parcursul vizitei au avut în vedere dezvoltarea de parteneriate instituționale și schimb de experiență în domeniul dezvoltării economice și regionale, al serviciilor urbane precum și în domeniul cooperării universitare.
„Elaborăm un protocol de colaborare pe aceste trei direcții importante cu municipalitatea din Padova. Pentru dezvoltarea instituțională vom organiza  schimburi de experiență cu serviciile urbanism, edilitar, transport public, trafic și parcări iar polițiștii locali vor colabora cu colegii italieni pentru combaterea fenomenului
cerșetoriei și vor face stagii de perfecționare în domeniul asigurării ordinii publice”, a spus primarul, luni, într-o conferinţă de presă.
De asemenea, un obiectiv important al vizitei a fost cunoașterea experienței parteneriatului Venezia-Padova-Verona, ca model pentru polul de dezvoltare Arad-Timișoara.
„În acest pol de dezvoltare, Aradul trebuie să-și definească oferta pentru mediul economic, cu zona de investiții în infrastructură, zona de sprijin pentru atragerea și perfecționarea for­ței de muncă și zona de fiscalitate. Lucrăm la acest document, în luna aprilie îl vom prezenta public. Am avut întâlnire și cu vicepreședintele Regiunii Padova, cu reprezentanții administrației Interporto Padova – Zona Industrială – Centrul Logistic de excelență, cu Camera de Comerț din Padova care dorește un proiect de colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad”, a mai declarat Gheorghe Falcă.

Delegaţia arădeană a mai avut întâlniri cu Franco Conzato, director  al PROMEX Padova (agenție specială a Camerei de Comerț dedicată relațiilor economice internaționale), cu Davide Pacifico, director executive al APS Holding (societate de gestiune a serviciilor urbane – transport public, parcări) şi cu Roberto Tossetto, director general și Paolo Pandolfo, director Logistică și Imobiliare în cadrul Interporto Padova – Zona Industrială – Centrul Logistic de excelență.
Totodată, delegaţia arădeană a mai fost primită de Fabio Bui, vicepreședinte al Provinciei Padova şi prof. Umberto Tram și ing. Giancarlo Salerno reprezentanți ai Universității de Arhitectură și ai Centrului de
inovație tehnologică Venetia IUAV.

Recomandările redacției