turnPrimarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că vor fi impuse măsuri de protecţie a cetăţenilor în zona Palatului Neuman din centrul oraşului, unde există pericolul de prăbuşire a turnului central al clădirii. Gheorghe Falcă a informat faptul că Inspectoratul de Stat în Construcţii a cerut Primăriei să impună măsuri de protecţie, după ce s-a constatat că turnul are probleme de stabilitate.  „De azi (n.r. luni) vor intra în vigoare măsurile de protecţie, astfel încât circulaţia pietonilor pe strada Horia se va putea face doar pe trotuarul din partea dreaptă sensul de mers spre bibliotecă, iar pe Bulevarul Revoluţiei, în faţa clădirii, va exis­ta un perimetru delimitat unde, de asemenea, pietonii nu vor avea acces”, a menţionat primarul.
Primarul a mai adăugat că nu Primăria avea rolul să intervină în această problemă, ci Inspectoratul de Stat în Construcţii, aflat în subordinea Prefecturii, trebuia să someze proprietarii clădirii să ia măsurile care se impun în astfel de cazuri şi să aplice sancţiuni în caz de neconformare.
Palatul Neuman este un edificiu situat pe Bulevardul Revoluției, în municipiul Arad şi a fost construit între anii 1891-1892 la comanda familiei de industriași Neuman.
Clădirea eclectică cu două etaje are trei porți spre trei străzi, mai multe case ale scărilor cu o bogată ornamentație de fier forjat.
În aripa dinspre Bulevardul Re­voluției funcționează o facultate a Universității de Vest „Vasile Goldiș”, având o aulă de 200 de locuri.

  • Cetatean spune:

    La imobilul in cauza nu este valabila „Legea locuintei”, care obliga toti proprietarii sa-si ingrijeasca cladirile? Sau legea e pentru catei, nu si pentru caini ?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției