cristeapDe cel puțin trei-patru sezoane, Național Sebiș s-a înscris printre candidatele la promovarea în Liga a II-a. Obiectivul a fost ratat de fiecare dată, dar gruparea de pe Crișul Alb nu s-a descurajat și a luat-o de la capăt. Din postura de campioană de toamnă în C4 și echipă neînvinsă, teamul lui Adrian Abrudean pare echipat să ducă la bun sfârșit sezonul. Președintele clubului, Pavel Cristea, a adus și unele argumente solide astăzi, când au mai rămas patru zile până la primul meci oficial al anului.
– Domnule Cristea, nu e puțin neobișnuit ca echipa de pe primul loc să schimbe atâția jucători în pauza dintre tur și retur?
– Noi zicem că am acționat corect, în sensul că am păstrat nucleul dur al lotului, jucătorii care au dus greul în toamnă și am înlocuit rezervele cu ceva mult mai bun. Mai trebuie să recunosc că, inițial, nu ne doream mai mult de trei-patru achiziții, dar acestea s-au dublat ținând cont de conjunctură. Adică au apărut câteva oportunități pe care nu le puteam rata și veți vedea că nu ne-am înșelat. Jucători ca Ologu, Dicu, Străuț, Poiană, Corcoveanu, Huiban sau Digbeu au confirmat deja la nivelul ligii secunde, Miheț e și el un băiat muncitor, iar Mureșan e un tânăr interesant. Avem acum un lot mult mai valoros și mai ales mai echilibrat, în sensul în care cu jucătorii care vor rămâne pe bancă sunt liniștit la nivelul titularilor.
– Totuși, rezultatele din me­ciurile amicale nu au fost prea încurajatoare pentru ceea ce va urma…
– E adevărat, dar cel puțin meciul cu Poli a venit într-un moment total nepotrivit pentru noi, la o zi după încheierea cantonamentului. Apoi, chiar dacă am mai pierdut cu Luceafărul Oradea sau Pâncota, echipa a crescut ca joc de la meci la meci. Până la urmă, asta e important, să ne prezentăm bine în campionat.
– Este posibil și ca antrenorul Abrudean să nu fii găsit încă echipa câștigătoare?
– Sigur, a încercat și el câteva formule, dar e normal să facă acest lucru în amicale. Numai așa și-a putut da seama care sunt jucătorii care dau randamentul cel mai bun pe unele posturi. Sunt convins că și-a cristalizat deja în cap un prim „unsprezece”, avem totală încredere în raționamentul său și al „secundului” Flavius Sabău.
– Credeți cu tărie că acesta va fi anul Sebișului?
– Toate eforturile noastre, ale conducerii, staffului tehnic și jucătorilor converg în acest sens. În plus de asta, cel puțin noi, din stafful administrativ, am învățat din greșelile anilor trecuți și am făcut și vom face totul să nu le mai repetăm. Cred că am găsit și cel mai potrivit staff tehnic pentru ceea ce există și ne dorim astăzi la Sebiș, simt că a venit și anul promovării Sebișului?
– Care e echipa ce v-ar putea încurca planurile?
– Bineînțeles, cea mai periculoasă este UTA. Se știe ce investiții s-au făcut și acolo, câți jucători buni au sosit și la Arad în această iarnă, rămâne de văzut cât de repede se vor omogeniza și ei. Apoi, eu nu cred că Giarmata și mai ales Becicherecul Mic și-au spus ultimul cuvânt. Cele două echipe din județul Timiș trebuie luate serios în calcul.
– Aradul fotbalistic e cam de partea „Bătrânei Doamne”, nu simțiți o anumită presiune în acest sens?
– UTA e un brand pe care-l res­pectăm și noi, dar întrecerea sportivă nu are nimic de-a face cu asta. Dacă vor dovedi că sunt mai buni pe teren, să promoveze ei, dar, altfel, nimeni și nimic nu ne va scoate de pe drumul nostru. Avem în minte doar promovarea, restul speculațiilor nu ne interesează.
– Mai sunt patru zile până la vizita celor de la CSO Filiași, una dintre echipele care au încurcat-o pe UTA în tur chiar pe teren propriu…
– Am avut și noi ceva probleme cu ei în prima etapă a campionatului, e tipul de echipă oltenească aprigă și arțăgoasă. Sunt sigur
că-și va vinde scump pielea sâmbătă, însă sper ca punctele să rămână la Sebiș. Mă bazez pe calitățile antrenorilor și jucătorilor noștri, dar și pe dorința lor de a se apropia cu fiecare meci pe care îl vom disputa de obiectivul clubului. Cel puțin până la meciul direct cu UTA nu concepem să pierdem vreun punct, pentru a aborda derby-ul tot de pe locul 1.

Recomandările redacției