ucidere culpa
Doi bărbaţi acuzaţi de comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă au fost trimişi în judecată, zilele trecute de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş.
În primul caz, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Florian Maruşca, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă în formă agravată.
Acesta, în data de 31 august 2014, conducând autoturismul marca Dacia 1310, ce tracta o remorcă, pe DN 79, între Zerind şi Chişineu-Criş, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului, în urma impactului rezultând vătămarea corporală a inculpatului şi decesul a două persoane: P.T., de 63 de ani, pasager în autoturism pe scaunul din dreapta faţă şi F. H., de 59 de ani, concubina inculpatului, pasageră în autoturism pe bancheta din spate.
Pentru aceeaşi faptă s-a dispus trimiterea în judecată şi a inculpatului Ioan Popa, care, la data de 10 iunie 2014, în jurul orei 6,40, conducând ansamblul autotractor marca Volvo şi semiremorca marca Schmitz pe DN 79, în afara oraşului Chişineu-Criş, a încercat să efectueze o manevră de depăşire imprudentă şi a acroşat cu partea din faţă dreapta a autotractorului o căruţă care circula în faţa sa, eveniment care a provocat decesul conducătorului de atelaj.
În ambele cazuri, dosarele au fost înaintate spre soluţionare Judecătoriei Chişineu-Criş.

Recomandările redacției