condamnareJudecătorii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe Dan Diaconescu, miercuri, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, după ce procurorii DNA au reuşit să probeze faptele pentru care acesta a fost acuzat.
Pe 18 decembrie 2013, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti l-a condamnat pe Dan Diaconescu la trei de ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, însă liderul PP-DD a făcut apel. Judecătorii au considerat că pedeapsa este, însă, mult mai mică şi i-a dat un spor la condamnarea iniţială.
Dan Diaconescu este acuzat că l-ar fi şantajat, împreună cu Dorel Pârv şi Mitruş Ghezea, pe fostul primar al comunei arădene Zărand, Ion Moţ, precum şi pe omul de afaceri Paul Petru Ţârdea.
În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, cât şi indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moţ, pentru a-l determina sa le dea suma totală de 200.000 euro.
Primarul Ion Moţ i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro şi 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă la Dan Diaconescu.
Sentinţa este definitivă, urmând ca Dan Diaconescu să se prezinte de bună-voie în arestul Poliţiei sau să fie adus cu mandat.

Acuzaţi pe nedrept

Clarvăzătorul Dorel Pârv, care s-a prezentat la IPJ Arad pentru punerea în executare a sentinţei, spune însă, că nici el şi nici fostul său şef, Dan Diaconescu, nu au nicio vină.

„E tristă decizia instanţei. Ajungem să mergem la puşcărie, din păcate, pentru fanteziile unor procurori. Am tot crezut în justiţie, din păcate nu există, pentru că este imposibil să mergi la puşcărie pentru banii tăi. Cred că merg la puşcărie pentru capriciile unui beţiv şi ale unor drogaţi, pentru că tot ameninţă Udrea cu unele semne. Cam ăştia ne-au condus pe noi, din păcate. Eu pentru asta merg la puşcărie, pentru capriciile unui beţiv şi pentru fanteziile unor procurori. Acuzaţia este de şantaj, adică banii mei, pe care eu trebuia să îi recuperez, pentru asta merg la puşcărie. Erau martori care au văzut cand i-am dat banii şi nu s-a ţinut cont decât de tutorele care a direcţionat acest dosar”, a spus Dorel Pârv.

Dorel Pârv a fost condus de poliţişti la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Arad astăzi, în jurul orei 14, pentru executarea pedepsei de 4 ani de închisoare.

 

Recomandările redacției