fila

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a vizitat, marţi, Filarmonica de Stat Arad cu scopul de a-i informa pe salariaţi cu privire la plafonul de salarizare repartizat de minister pentru anul 2015, şi a avut surpriza să constate că este igorat începând de la manager şi continuând cu angajaţii.

Primarul a mărturisit într-o emisiune la un post TV local că cei de la Filarmonică nu au respectat regulile minime de protocol în cazul unei vizite anunţate. „La Filarmonică am avut o surpriză. Este vorba de o chestie de protocol, de principiu. Când s-a anunțat că vine primarul… Nu m-a întâmpinat nimeni. M-am dus în față, mi-am pus geanta pe masă, i-am salutat… nu au auzit, i-am salutat un pic mai tare… A apărut directorul de nu știu unde… a apărut şi directorul adjunct… Le-am spus. În viața asta sunt niște reguli. Dacă nu le respectați nu vă respectați pe voi. Le-am spus ce era de spus din punct de vedere al instituției, le-am spus și ceea ce înseamnă numărul mare de mașini din față. Pentru că am văzut că sindicatul de acolo s-a impus ca Aradul să aibă un parc central, o parcare subterană. Un domn mi-a spus că am venit în campanie electorală. În acel moment le-am spus că dacă se aplică un plafon pleacă un număr impresionant de oameni și dacă dumneavostră credeți că eu sunt în campanie electorală vă asumați plecarea oamenilor. Și am plecat…”, a dezvăluit primarul.

Primarul Gheorghe Falcă a fost prezent, marţi, la Filarmonica de Stat Arad pentru a explica faptul că Ministerul de Finanţe a impus un plafon de salarizare mai mic decât cel din anul 2014, în cazul aprobării acestuia un număr de 29 de angajaţi urmând să-şi piardă posturile.

 

Recomandările redacției