apa

Consilierii locali au aprobat, vineri, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal lista investiţiilor Companiei de Apă Arad în municipiul Arad însă primarul a anunţat că va condiţiona începerea lucrărilor până când nu vor fi finalizate cele vechi.

Primarul le-a explicat consilierilor că este foarte nemulţumit de managementul companiei, în condiţiile în care multe dintre investiţiile companiei începute în anii anteriori nu au fost finalizate, ceea ce produce disconfort cetăţenilor.

„I-am informat pe consilieri că nu suntem de acord să se înceapă lucrări noi până nu se finalizează lucrările începute în 2014. Drumul unde s-au efectuat săpături trebuie să fie cum era înainte de începerea investiţiei. Avem probleme pe Dragalina, avem probleme pe Decebal, avem probleme pe Titulescu şi avem şi alte probleme. Asta, deoarece constructorii Companiei de Apă nu realizează semaforizarea corect şi nici semnalizarea şi refacerea infrastructurii de drum la acelaşi nivel. Voi corela avizele de săpătură cu avizul structurii de sistematizare a oraşului pentru a diminua efectele negative ale acestor investiţii”, a spus primarul.

Conform proiectului aprobat de consilieri, anul acesta, Compania de Apă Arad a planificat lucrări la staţia de pompare de pe strada Clopotului, reabilitarea staţiei de pompare Expo Arad, reabilitarea staţiei de pompare Hada din cartierul Sânicolaul Mic.

Compania de Apă va mai interveni pentru închiderea inelelor reţelei de alimentare cu apă în cartierul Cadaş, dar şi la realizarea By – Pass la staţia de pompare de pe strada Consituţiei şi execuţie legătură la strada Coloniştilor în vederea preluării apelor uzate de la Zădăreni.

De asemenea, au mai fost programate lucrări pentru sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare dar şi lucrări de construcţii şi intalaţii, valoarea totală a investiţiilor ridicându-se la 2,2 milioane de lei.

Recomandările redacției