uta-pecicaUn frig de au crăpat pietrele și o stare de nervozitate provocată de saturația așteptării meciurilor pe puncte au învăluit ultimul amical al UTA-ei dinaintea returului. Echipa lui Roli Nagy s-a impus la limită și a început numărătoarea inversă.
Roș-albii au început cu Mitrea – Voicu, Botiș, Filaret, Burlă – Strătilă, Tudor, Chindriș, Piț – Ousmane, Szekely. La Pecica, Mihai Petcuț i-a avut pe M. Rus – Cornea, Moise, Gabor, Istin – Dubăț, Arsene, Peii, R. Petcuț, Covaci – Higyed.
Ousmane, al doilea gol al iernii
Primul act i-a regăsit pe lateralii Strătilă și Piț mult preocupați de faza ofensivă, însă apărarea lui Petcuț, ajutată în dese rânduri de Peii, a funcționat destul de bine. Dominarea utistă s-a concretizat pe final de repriză, din fază fixă: Burlă a executat o lovitură de colț de pe dreapta, Ousmane a scăpat de marcajul lui Cornea și a reluat cu capul din colțul careului mic, 1-0 (43).
La pauză, Suslak l-a înlocuit pe Burlă, Hlistei a intrat în locul lui Piț, Silaghi a apărut pe postul lui Ousmane, iar Tudor i-a făcut loc lui Copil. Ultimul n-a stat însă prea mult pe teren: după 10 minute, Băd l-a lovit (involuntar) cu cotul în figură, mijlocașul s-a resimțit și i-a cedat poziția lui Dobrean. Până la final, Ad. Popa, Gheorghiță, Cotoc și Bulza aveau să mai intre în locurile lui Voicu, Strătilă, Filaret și Szekely.
Dincolo, Petcuț scosese artileria ceva mai grea, doar portarul Rus și fundașii centrali Moise și Gabor au rămas în teren. În rest, au intrat Vasilca, A. Ponta, Marinescu, R. Fritea, Dobricean, Caba, Riviș și Băd.
Eliminări și nervi
Inițiativa a rămas la UTA, care a ratat câteva oportunități bune (Dobrean, Hlistei sau Ad. Popa). În rest, frigul a devenit tot mai puternic, nervii tot mai întinși și fazele de poartă tot mai puține. Gabor și Dobricean au fost eliminați. În cazul primului a fost nevoie de intervențiile antrenorilor și conducătorilor ca lucrurile să nu degenereze: apărătorul Progresului l-a lovit violent în arcadă pe Silaghi, după ce atacantul UTA-ei îl șicanase într-un duel la minge. Dobricean a fost eliminat după ce l-a înjurat pe Mircea Ardelean, iar Riviș a fost scos de Mihai Petcuț înainte să se inflameze și mai tare, în urma unui duel verbal cu Suslak…
Încep sâmbăta viitoare
Sătule cu siguranță de amicale, cele două tabere și-au strâns mâinile după ultimul fluier al lui Ardelean
(l-au asistat Florin Vesa și Adrian Costea) și se concentrează de-acum la meciurile oficiale. Ambele joacă sâmbătă: UTA primește vizita celor de la Viitorul Craiova, în timp ce Pecica e față în față cu antrenorul care a condus-o jumătate din sezonul trecut, Dorel Mutică, „principalul” Frontierei Curtici.

Recomandările redacției