raduFrână pentru gruparea condusă de Gheorghe Feieș la început de retur: deși au beneficiat de o lovitură de pedeapsă și au lovit bara, cei de pe malul Crișului Alb au luat un singur punct din duelul cu trupa lui Gheorghe Ciurea.
Oltenii au interpretat o partitură asemănătoare cu cea din toamnă, de la UTA. Au lăsat impresia că sunt abor­dabili, Sebișul i-a dominat mai tot meciul, dar vizitatorii au știut să provoace steri­litate în ofensiva gazdă. Oaspeții au avut un portar – Lascu – inspirat: goalkeeperul a fost pe fază la prima fază periculoasă a Naționalului, ajungând înaintea lui Bozian la o minge bună trimisă de Ionuț Radu (18). Același Radu a ajuns la finalizare în stânga aproape de careul mic, l-a avut pe Ologu nemarcat în dreapta lui, dar a preferat un șut ce
s-a dus mult peste transversală (23).
Ziua nefastă a golgeterului de la Național a avut punct culminant înainte cu două minute înaintea pauzei. Bozian a fost faultat în careu, arbitrul Vidican a indicat penalty, însă Radu a executat slab și Lascu a respins…
„Știli” a mutat la pauză și a fost aproape de efectul căutat: proaspăt intrat, Huiban a apărut excelent la finalizare în 5 metri lateral dreapta, a finalizat cu șut o suită rapidă de pase, Lascu a intervenit perfect și a scăpat fără gol (50).
Dominarea amfitrionilor a crescut în intensitate, cei din Filiași au rămas eficienți și chiar puteau da lovitura. Digbeu a pierdut o minge în zona centrului, contraatac rapid, Ștoiu a ajuns în careu, l-a culcat pe Miron,
s-a dus în stânga, dar a pierdut un tempo în momentul șutului și portarul gazdelor a blocat execuția (63)!
Pe măsură ce meciul s-a apropiat de final, ofensiva arădeană și-a pierdut din luciditate și părea tot mai clar că Ciurea și ai săi nu vor pleca fără punct. Totuși, Naționalul a trecut pe lângă victorie. Sulea i-a centrat de pe dreapta lui Bo­zian, șut pe mijlocul porții, Lascu a respins în transversală și mingea a fost îndepărtată (89)! În al treilea minut din cele patru minute de prelungire, Huiban a prins un voleu din 14 metri, peste poartă.
Fluier final și dezamăgire în rândurile Naționalului, unde presiunea a crescut brusc.
Sebiș: Miron – Lazea, Bier, Dicu, Neacșu – Apostol, Străuț (60 Digbeu) – Călin, Ologu (71 Sulea), Bozian – Radu (46 Huiban).
Filiași: Lascu – Orban, Vulpe, Pais (78 Tudorică), Dumitrașcu – Duriță, Crîngoiu (46 Cîrciu), Ștoiu, Crușoveanu – Buciuman (77 Fruntelată), Bălă.
Arbitri: Rareș Vidican – Rareș Lakatos, Ciprian Fiter (toți din Oradea). Observatori: Ion Mureșan, Romeo Malac (ambii din Timișoara).
Cartonașe galbene: Huiban, Ologu / Crîngoiu

Recomandările redacției