pecicapetDouă dintre formațiile ce speră să scape din „chingile” eșaloanelor în care evoluează acum au susținut un ultim test de verificare înainte de meciurile pe puncte. La fotbal, au câștigat „alb-roșii”, prin reușita lui Ousmane, dar la pumni și nervi pecicanii au fost superiori. Gabor a fost eroul negativ al după-amiezii, cu o lovitură aplicată în spatele lui Silaghi, care l-a provocat ușor. Dobricean a fost și el eliminat  după ce i-a cerut pe un ton neortodox socoteală arbitrului Mircea Ardelean, iar Riviș a fost schimbat preventiv în momentul în care a intrat într-o dispută verbală cu Suslak.
Bineînțeles, antrenorii Progresului nu au fost prea mândri de gesturile elevilor săi, însă la rece Mihai Petcuț consideră că, până la urmă, există și o parte pozitivă. „Am discutat vineri seara cu Roli Nagy, i-am mai cerut scuze odată în numele echipei, dar i-am spus și lui că aceste evenimente au venit la momentul potrivit. Ca și echipe ce-și propun promovarea, UTA și Pecica vor fi provocate tot timpul, jucătorii noștri trebuie să învețe să se stăpânească. Indiferent unde și cu cine vom juca, adversarii vor da totul din ei contra noastră, vom fi șicanați, vor exista și arbitraje ostile, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne lăsăm pradă nervilor și să acționăm cum am acționat. Principala vină o poartă jucătorii noștri, dar nici utiștii nu ar fi trebuit să răspundă, orice ar fi venit din cealaltă parte. Asta pentru binele lor și al echipei la care evoluează și pe care își propun să o promoveze în Liga a II-a”, spune tehnicianul liderului Ligii a IV-a Arad.
Petcuț a intenționat să-și amendeze jucătorii care au călcat pe bec vineri, însă conducerea clubului a fost de o altă părere. „La mine, orice cartonaș roșu înseamnă o lună fără salariu. În această situație ar fi fost Gabor, Dobricean, Riviș, dar și Istin, pe care l-am scos din antrenament săptămâna aceasta. De data aceasta, însă, șefii au decis să-i ierte, dar, cu siguranță, la următoarea abatere nimeni nu va mai scăpa atât de ușor. În rest, din punct de vedere fotbalistic, noi ne-am atins obiectivul. Am evoluat împotriva unei echipe bune, am vzăut la ce nivel ne situăm, eu sunt mulțumit în ciuda înfrângerii. Rezultatele au mai puțină importanță în amicale, rămâne antrenamentul bun și ieșirea la suprafață a aspectelor ce mai trebuie îmbunătățite până la meciul cu Curticiul”, a adăugat „principalul” pecicanilor.

Recomandările redacției