soareProgramat în seara de joi, 12 martie  2015, la ora 19.00, în Sala de Concerte a Palatului Cultural,  concertul simfonic dirijat de invitatul orchestrei Filarmonicii, Tiberiu Soare, reia partituri de virtuozitate instrumentală inspirate de „teme – capodopere” ale scenei lirice  dar şi un ópus beethovenian, Simfonia a III-a în  Mi bemol major  Eroica.
Filarmonica programează celebrele titluri concertante în interpre­tarea prim flautistului Constantin Tal­maciu.
Dirijor principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio România, Tiberiu Soare este  unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni români ai momentului. La pupitrul Orchestrei Naţionale Radio (ONR) a asigurat conducerea muzicală pentru numeroase înregistrări şi concerte – multe dintre ele evenimente speciale (Concertul de Crăciun cu        Angela Gheorghiu – 2013, Concertul de Ziua Regalităţii – 2014, Gala francofoniei – 2013 etc). În septembrie 2010, Tiberiu Soare a fost invitat să dirijeze primul său concert la pupitrul Orchestrei Filarmonice din Londra (London Philharmonic Orchestra), alături de celebra soprană Angela Gheorghiu. A urmat o serie de apariţii alături de Südwestfälischen Philharmonie în sala Filarmonicii din Essen (Germania) şi   alături de Filarmonica „George Enescu” la Muscat, capitala Sultanatului Oman.
Printre recentele sale succese internaţionale se numără şi concertul dirijat în mai 2013, eveniment desfăşurat cu participarea Angelei Gheorghiu şi a tenorului Teodor      Ilincăi la Royal Festival Hall din Londra, alături de Orchestra Filarmo­nică Regală (Royal Philharmonic Orchestra). Tiberiu Soare a dirijat în toamna anului 2013 trei concerte în străinătate, alături de soprana Angela Gheorghiu: Praga (Sala Sme­tana), Munchen (Filarmonica din Munchen) şi Paris (Opera Royal – Palatul Versailles). La finalul lunii iulie 2014, a fost de asemenea aplaudat în Germania, unde a dirijat Hof Symphoniker Orchester într-o gală de operă al cărei principal invitat a fost Angela Gheorghiu. Evenimentul a avut loc la Regensburg (Bavaria, Germania), în cadrul unui festival anual – Schlossfestspiele (Festivalul de la Castel).
În noiembrie 2014, a dirijat trei concerte, alături de Angela Gheorghiu, în legendare săli de concert din Euro­pa: Théâtre des Champs-Elysées – Paris, Musikverein Graz – Austria, Sala Concertgebouw – Amsterdam. În seara de 31 decembrie s-a aflat din nou la pupitrul unei orchestre europene – Orchestra Simfonică Saarbrücken – într-un nou concert de gală alături de cunoscuta soprană Angela Gheorghiu la Baden-Baden (Festspielhaus) – Germania.
A desfăşurat o bogată activitate ca dirijor al Operei Naţionale Bucu­reşti (2005-2013), sub bagheta sa derulându-se numeroase proiecte şi pregătindu-se importante premiere apreciate de public şi de presa de specialitate. Din ianuarie 2007 pâna în septembrie 2008, Tiberiu Soare a fost şi coordonator al Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess”, înfiinţat în cadrul Operei Naţionale Bucureşti.
Dirijorul român a susţinut o serie de conferinţe găzduite de Fundaţia „Calea Victoriei” sau organizate în parteneriat de fundaţie cu Opera Naţională Bucureşti, evenimente menite să familiarizeze pu­blicul larg cu receptarea muzicii clasice.
Tiberiu Soare este absolvent a două dintre Facultăţile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, cea de Dirijat Orchestră (clasa profesorilor Ludovic Bacs si Petru             Andriesei) şi cea de Interpretare Instrumentală (clasa conf. univ. Ion Popescu). S-a perfecţionat apoi în cadrul Studiilor aprofundate – stilistică dirijorală (cu Horia Andreescu) şi a urmat cursuri de măiestrie susţinute de dirijorii Alain Paris şi Adrian Sunshine. Preocupat permanent de îmbogaţirea cunoştinţelor muzicale, Tiberiu Soare a participat şi la cursurile de compoziţie predate de Dan Dediu. Între 2002 – 2006 a fost profesor în cadrul universităţii pe care a absolvit-o, împărtăşind experienţa sa cu stu­denţii secţiilor de Muzică de Cameră şi Clasa de Operă.
Aprecierea bogatei activităţi artistice a dirijorului român s-a concretizat şi în mai multe distincţii obţinute. În anul 2003 a primit Premiul Criticii Muzicale pentru aportul său în cadrul proiectului „Traviata – 150 de ani”. Trei ani mai târziu, revista Actualitatea Muzicală i-a decernat Premiul pentru cea mai con­vingătoare prestaţie a unui tâ­năr interpret, graţie activităţii sale din stagiunea precedentă. Tiberiu Soare a fost de asemenea distins cu Premiul Uniunii Artiştilor Interpreţi din România (2011), în urma realizării premierei spectacolului „Oedipe” de George Enescu la pu­pitrul orchestrei Operei Naţionale Bucureşti, în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”, ediţia 2011.

Recomandările redacției