szekely craiovaArena din Aradul Nou a fost aproape plină la prima reprezentație oficială dată de UTA în 2015. Craiova lui Naicu a venit schimbată în bine la Arad, a avut momente când a pus probleme, dar trupa lui Roli Nagy a știut să treacă peste toate și a terminat învingătoare.
Arădenii au început bine, Botiș a fost periculos cu o foarfecă (4), apoi Szekely a anticipat golul cu o lovitură de cap trecută puțin pe lângă bară (10). Atacantul sosit în iarnă de pe malul Begăi s-a infiltrat printre apărătorii adverși și a reluat din fața careului mic o centrare excelentă a lui Piț, 1-0 (12).
Un mic semnal de alarmă fusese tras înainte de gol, înaltul fundaș Sava a reluat un corner, mingea l-a depășit pe Bodea, dar a respins Filaret, care a făcut poate cel mai bun joc al sezonului (8). După reușita lui Szekely, UTA a rămas la control, dar dominarea a devenit sterilă, vizitatorii s-au închis eficient și ocazii adevărate n-aveau să mai apară.
La cinci minute de la reluare, UTA a ratat două ocazii într-un minut (Ousmane și Burlă), apoi Craiova a dat lovitura! Pe contră, nou-intratul Crăciun a primit undeva la 25 de metri, a tras la rădăcina barei, terenul denivelat i-a jucat o festă lui Bodea și mingea s-a scurs cuminte în plasă, 1-1 (51).
Paradoxal sau nu, a fost momentul care i-a trezit pe utiști. Nagy a mutat cu Hlistei, Copil și Rus, care au adus vigoarea așteptată în ofensivă. Arădenii au atacat în valuri, cu toată echipa. Rus a apărut în două rânduri la finalizare (63, 66), apoi portarul Surdu a fost senzațional la șutul lui Copil din 16 metri, blocând imediat și reluarea lui Szekely (70).
Meciul a fost rezolvat în șapte minute. Copil a centrat din corner și Hlistei a repetat isprava din tur, marcând la colțul scurt din careul mic, 2-1 (72). Tot din fază fixă a venit și reușita de 3-1: Burlă a executat pe 6 metri o lovitură de colț din lateral dreapta, iar Filaret a venit din spate și a înscris cu o lovitură imparabilă de cap (79)! Până la final, Copil și Silaghi aveau să mai ajungă aproape de golul patru.
Victoria îi urcă pe elevii lui Roli Nagy pe locul al doilea, iar de-acum tabăra arădeană se conectează la dificila deplasare de la Pandurii II.
UTA: Bodea – Voicu, Filaret, Botiș, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tudor (56 Copil), Piț (56 C. Rus) – Ousmane (52 Hlistei), Szekely (80 Silaghi). Pe bancă: Mitrea – Cotoc, Suslak.
Craiova: Surdu – Nuță, Chircan, Sava (57 Flori), Mihai – Stoica, Borneci (46 Crăciun), Istudor, Luncan (46 Stoichițoiu) – L. Scarlat, Poenaru. Pe bancă: Tomșa – Borhot, C. Scarlat, Pitulice.
Cartonașe galbene: Szekely, Hlistei, Rus / L. Scarlat
Arbitri: Liviu Bălăcescu, Cristian Pleșa, Lavinia Bozdog. Observatori: Viorel Vancea, Dinu Lucaciu.

Recomandările redacției