rapsoziiAdmiratorii muzicienilor, prietenii, dar şi iubitorii de muzică folclorică de calitate sunt invitaţi să vină miercuri, 18 martie, la ora 13.00, la Bblioteca Judeţeană, pentru o întâlnire de neuitat cu
orchestra arădeană „Rapsozii Zărandului”, în actuala componenţă:Traian Roman, Florin Gherghel, Victor Varadi, Liviu Birta, Cosmin Puican, dirijorul şi taragotistul Petrică Paşca.
Îndrumată, ani de-a rândul, de reputatul folclorist arădean Ioan T. Florea, care şi-a pus amprenta asupra repertoriului şi modului de interpretare a cântecelor populare, orchestra de muzică folclorică „Rapsozii Zărandului” ajunge, de-a lungul unei activităţi deosebit de bogate şi de apreciate, să se numere printre cele mai bine cotate orchestre de gen din România.
Păstrătoare a „dinamicii tradiţionale” (Gruia Stoia – etnomuzicolog), a jocurilor originale şi străvechi din Podgoria Aradului, dar şi a modelului de taraf tradiţional arădean, orchestra
a fost considerată de regretata realizatoare tv Marioara Murărescu a fi: „cea mai bună orchestră folclorică din Transilvania”.
La acest eveniment organizat de Biblioteca Judeţeană vor fi prezente şi solistele formaţiei: Cornelia Căprariu, Rodica Ardelean Oniţa şi Malvina Nagy.

Recomandările redacției