Gondor Mladin

Marius Gondor a picat examenul la proba …politică, în timp ce pe Claudius Mladin l-a cam încurcat proba de management, acesta fiind se pare adevăratul motiv al retragerii din cursă. Acesta este în linii mari rezumatul examenului de luni pentru ocuparea funcției de inspector școlar general al județului Arad, în care s-au înscris Claudius Mladin si Marius Gondor.

Dacă Gondor a obținut o notă mare la proba scrisă- 8,40, nu cu un rezultat asemănător se poate lăuda şi contracandidatul său, care a preferat să iasă din sala de examen, retrăgându-se. „Am luat una dintre cele mai bune note la proba scrisă dintre toți cei înscriși în concurs. Proba a fost una scrisă şi nu aveau ce să facă. La CV am luat 9, condiția pentru 10 era să am doctoratul. La întrebarea despre management am obținut 8,10 şi trebuie menționat faptul că la această probă au căzut jumătate din cei înscriși sau au preferat să «se retragă». Din păcate însă au reușit să mă faulteze, culmea, la proba orală. Eram convins că acest examen reprezintă o găselniță politică pentru a-i proteja pe cei aflati deja în funcție. Probabil acesta este si motivul pentru care Mladin s-a retras din examen, pentru a putea primi în continuare delegație”, ne-a declarat Marius Gondor.

Din păcate, Claudius Mladin nu este dispus să stea de vorbă cu noi, acesta refuzând să răspundă la telefon.

Claudius Mladin şi Marius Göndör au fost singurii care şi-au depus dosarele pentru a participa la concursul de ocupare a postului de inspector şcolar general al judeţului Arad.

Pentru a participa la concurs cei doi au avut de îndeplinit următoarele condiţii: să fie membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional; absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diploma de licenţă; este personal didactic titular în învăţământ, într-o unitate de învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor; are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 8 ani, dintre care cel puţin 5 în ultimii 10 ani; a obţinut calificativul „foarte bine“ în ultimii 5 ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent; are recomandare/caracterizare vizând calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea senatului universităţii sau a organului de conducere al instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs; nu a desfăşurat poliţie politică şi nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei; la data susţinerii concursului nu a împlinit vârsta standard de pensionare.

Vicepreședintele PNL Arad, Marius Göndör şi fost inspector şcolar general, a anunțat de mai mult timp că intenționează să se înscrie în cursa pentru postul de inspector general. Anunțul lui Göndör vine în urma deciziei luată de Guvernul Ponta de a grăbi concursurile pentru ocuparea posturilor cheie din învățământ, liberalul explicând că dacă concursurile sunt „pe bune” se simte capabil să câștige această cursă. „Ministerul Educației a lansat concursurile pentru ocuparea posturilor de inspectori școlari generali. În urma acestei decizii, în țară s-a creat o mică furtună, impresia lăsată fiind aceea că aceste concursuri nu sunt nimic mai mult decât o modalitate de a-și fixa oamenii pe anumite posturi cheie din învățământ, concursurile pentru inspectorii școlari generali fiind imediat urmate de cele pentru adjuncți, inspectori și directori. În urma votului din noiembrie s-a indus ideea de schimbare a clasei politice, mai bine zis de schimbare a modului în care se face politică şi administraţie în România. Dorindu-mi acest schimbare, sunt gata să «risc»  şi să dau un «cec în alb» că aceaste concursuri sunt organizate pentru a se pune manageri de calitate în fruntea învățământului și că a început depolitizarea învățământului. Fac acest lucru nu doar pentru a vă putea spune cum se desfășoară concursul și pentru a  vedea dacă într-adevăr intenția este aceea de a pune manageri potriviți în aceste funcții, dar și pentru că se simte nevoia unei schimbări de management  în învăţământul arădean. Mă simt capabil să fiu parte la această schimbare. Iertată să-mi fie posibila lipsă de modestie, dar cred că dacă «lupta» se va da între inspectorul  școlar general actual şi subsemnatul, cineva care face o comparaţiei între madatele noastre, nu trebuie să fie foarte generos pentru a-mi acorda și mie o şansă de a câștiga acest concurs.”, este convins Marius Göndör.

De partea cealaltă, Claudius Mladin ne-a declarat, când a aflat de înscrierea lui Gondor în cursă că „nici nu se pune problema de a-mi fi teamă de cineva. M-am înscris în concurs deoarece vreau să continui ceea ce am realizat până acum. Împreună cu echipa pe care o am la inspectoratul şcolar am realizat lucruri importante, care, de ce să nu recunosc, păreau imposibile când am preluat mandatul. Una dintre cele mai mari realizări în timpul mandatului meu a fost reabilitarea statutului de cadru didactic, statut care a avut mult de suferit înainte“.

  • grig spune:

    VREI SA CASTIGI BANI LUCRAND PE NET SI NU STII CUM ? IATA O METODA NOUA SI
    DE VIITOR ! DOMENIUL DE ACTIVITATE ESTE IN PUBLICITATE CARTI ELECTRONICE ,
    fiind vizata in viitor piata americana.
    Cautam persoane SERIOASE , dornice de a munci din confortul casei cand
    si cum doresc . Va trimitem CURS COMPLET si CONTRACT LEGAL . Castigul minim
    poate fi de 300 euro lunar , pentru o munca de 2-3 ore zilnice de munca .
    Suntem la inceput de drum , asa ca aveti numai de castigat . Pentru informatii
    va rog trimiteti textul FRANCIZA la adresa de e-mail

    gingishan67@yahoo.com

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției