inscrieri

Prima etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, înscrierea în unităţile şcolare din circumscripţiile de domiciliu s-a încheiat vineri 13 martie. Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a centralizat situaţia preliminară privind înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2015-2016. Datele înregistrate indică la nivelul judeţului Arad următoarea situaţie: numărul de clase aprobate: 192.25, pentru 4827 locuri; numărul de cereri depuse şi validate: 3.114 pentru copiii din circumscripţie şi 354 pentru copiii din afara circumscripţiei. Având în vedere faptul că, pentru unele unităţi şcolare, numărul cererilor pentru prima etapă a fost mai mare decât numărul de locuri, ISJ a aprobat în şedinţa Consiliului de administraţie din 13.03.2015 suplimentarea numărului de locuri, respectiv a numărului de clase, în  baza solicitărilor venite din partea unităţilor de învăţământ.

Elevii înscrişi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă vor fi afişate în intervalul 20 – 21 martie, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi al inspectoratului şcolar.

A doua etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 24 martie – 3 aprilie 2015, iar în 10 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 13 – 17 aprilie, inspectoratul şcolar va soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

În 13 martie 2015 s-a încheiat şi prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I, în unităţile şcolare din circumscripţia de care aceştia aparţin.

Pentru părinţii care doresc înscrierea copiilor în alte unităţi de învăţământ decât cele de circumscripţie, MECS a alocat perioada 23 martie – 3 aprilie. În data de 10 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, vor fi afişate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

Recomandările redacției