toleaPrim-vicepreședintele PNL Arad, Adrian Țolea, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că liberalii au propus un proiect de lege, în completarea Codului Fiscal, prin care se urmărește reducerea evaziunii fiscale la carne și lapte, dar și sprijinirea investițiilor private pentru producătorii de pe piața autohtonă. „Un grup de parlamentari liberali a depus, săptămâna trecută, un proiect de lege pentru completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal,
iniţiativă prin care se urmăresc două scopuri majore: reducerea semnificativă a evaziunii fiscale în sectorul laptelui şi al cărnii, şi sprijinirea investiţiilor private pentru producătorii prezenţi pe piaţa autohtonă. Această inițiativă legislativă depusă de colegii mei prevede ca, din cota standard a TVA, aplicată produselor din carne și lapte, TVA de plată către bugetul de stat să reprezinte 9 puncte procentuale, iar diferența de 15 puncte procentuale să rămână la producător, prin decontul de TVA, iar acesta să poată fi utilizat de producător exclusiv pentru investiții proprii și amelio­- rarea produselor”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Arad.
În același timp, Adrian Țolea a explicat că inițiativa PNL a pornit de la evaziunea fiscală uriașă de pe piața laptelui și a cărnii, evaziune care se ridică anual la aproximativ 600 de milioane de euro, dar și de la faptul că de la 1 aprilie se va liberaliza piața laptelui european.

Recomandările redacției