Cristina decupataAsociația Arad Capitală Europeană a Culturii 2021 a demarat o acțiune de promovare a mărcilor locale propunându-și să facă cunoscută originea și povestea din jurul fiecăreia.
Șuhaida este primul dintre produsele vizate de cercetarea întreprinsă de membrii asociației.
Astfel, beneficiind de informațiile oferite de maestrul cofetar Ioan Gui, fondatorul Muzeului Cofetăriei, povestea șuhaidei a fost readusă în atenția publicului.
Șuhaida este un produs de cofetărie a cărui rețetă a fost inventată și rafinată în decursul anilor la Arad. În 1963 rețeta șuhaidei a fost introdusă de către maestrul cofetar Ilie Drifin ca desert specific arădean în „Rețetarul pentru produse de cofetărie și patiserie” apărut la Editura Tehnică. „Ne dorim ca rețeta șuhaidei să fie promovată de cofetăriile arădene, ca produs inventat la Arad, iar arădenii să se mândrească cu acest desert”, a declarat Cristina Lazurca, inițiatoarea proiectului.
Șuhaida a fost oferită participanților la evenimentul de prezentare a beneficiilor candidaturii Aradului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. „După eveniment s-a întâmplat să fim întrebați despre producătorul șuhaidelor. Asta înseamnă că participanților le-a plăcut ideea noastră”, a mai spus Cristina Lazurca.

Recomandările redacției