hlistei rovinari Arădenii s-au întors învingători dintr-una din cele mai grele deplasări ale returului. Exact cum s-a anticipat, tânăra echipă gorjeană a ieșit la joc și i-a făcut repede pe roș-albi să țină cont că vor avea mult de tras pentru succesul care-i ținea imediat aproape de lider.
Atacantul libanez Shamsin, singurul fotbalist de la prima echipă,   i-a alertat pe utiști de două ori în primele zece minute. Puternicul vârf a pătruns în forță în suprafața de pedeapsă, a tras din 7 metri, Mitrea a reținut în doi timpi (7). Tot el avea să primească în fața careului mic, dar Sorin Botiș a fost providențial și l-a blocat în momentul șutului (10).
UTA s-a așezat mai bine și a început să atace mai consistent. Strătilă a tras la colțul scurt după o combinație cu Piț, portarul Negrilă a respins (18), apoi blondul mijlocaș drept al Aradului i-a centrat perfect lui Hlistei pe linia suprafeței de poartă, lovitura de cap s-a dus la o palmă de colțul lung (22). Au fost fazele cele mai periculoase de poartă ale unui prim act echillibrat.
Roli Nagy le-a schimbat lui Piț și Hlistei pozițiile în debutul reprizei secunde și o primă ocazie mare a căzut repede: Tudor l-a găsit excelent pe Piț în careul mare, mijlocașul a trimis la colțul lung din 8 metri, milimetric pe lângă (47). A fost preludiul pentru așteptatul gol: același Tudor, din 17 metri lateral dreapta, l-a remarcat pe Hlistei în stânga suprafeței de pedeapsă, blondul a recepționat, a făcut o piruetă prin care și-a scos din joc fundașul și a marcat cu sânge rece, în colțul lung, 0-1 (51)!
UTA a rămas la control după ce și-a asigurat avantajul. Negrilă a prins șutul lui Strătilă de la 20 de metri (59), o reluare a lui Szekely a întâlnit bara (65), portarul gazdelor a reținut o minge pe care același Szekely ar fi vrut-o sigur mai puternică de la 6 metri (67), iar Burlă a trimis puțin peste vinclu o lovitură liberă de la 25 de metri, ușor dreapta (76).
Gorjenii au mai echilibrat pe final, însă ocaziile mari au fost tot ale arădenilor. Negrilă a respins două șuturi consecutive, ale lui Hlistei și Silaghi (86), după care ultimul utist amintit a luftat incredibil o minge căzută din corner în colțul drept al careului mic (87).
Fluierul final a regăsit tabăra arădeană epuizată după o victorie grea și concentrată la meciul de sâmbăta viitoare, când e încrezătoare că poate face diferența.
Pandurii II: Negrilă – Trocan, Pițian, Horj, Constantin – Militaru, Bârlan – Cocină, Dănăricu (61 Șendroiu), Predescu – Shamsin.
UTA: Mitrea – Voicu, Botiș, Filaret, Burlă – Strătilă (82 Ad. Popa), Chindriș, Tudor (53 Copil), Piț (70 Silaghi) – Hlistei – Szekely (85 C. Rus).
Arbitri: Robert Avram – Gheorghiță Bălan (ambii Pitești), Alin Saraol (Deva). Observatori FRF: Adrian Cocoș (Reșița), Dan Monea (Aiud).

Recomandările redacției