popapolDiferența dintre primul și ultimul loc în seria de Vest a ligii secunde a fost făcută de un gol venit în ultimul sfert de oră, la capătul unei faze fixe la care pâncotanii au reclamat offside la marcatorul Cânu. Totuși, antrenorul „șoimilor” a fost fair-play și a recunoscut superioritatea în joc a timișorenilor. „Victoria gazdelor este meritată. Jucătorii noștri au jucat bine tactic din punct de vedere defensiv, dar nu au avut curaj pe posesie pentru a iniția ata­curi periculoase. Am greșit și că ne-am retras din minutul 65, au avut multe faze la marginea careului, lovituri libere, cornere… Nu știu dacă am căzut și fizic, în schimb am văzut nervozitate la jucătorii mei după golul primit. Eu nu pot să mă pronunț, am văzut faza de la distanță. Nu avem de făcut decât să privim spre următoarele jocuri pentru a face totul să evităm ultimul loc și retrogra­darea”, a declarat Ionuț Popa la finalul confruntării de pe Bega.
Rugat să-și exprime părerea despre adversarul de sâmbătă,
„Mister” a vorbit la general despre fenomenul fotbal în România: „Nu am văzut Timișoara jucând în alte meciuri, dar e lider și e tot ceea ce contează. Acum 30 de ani campionatele județene erau mai bune ca liga secundă de astăzi, iar prima ligă e de-a dreptul penibilă. Ne îndreptăm spre faliment, trebuie rezolvată problema economică în primul rând. Trebuie să găsești o locație bună, un primar nebun și oameni bolnavi după fotbal pentru a face treabă”.
Dacă pe faza defensivă „alb-negrii” nu au stat tocmai rău, în avanposturi lucrurile nu au mers deloc bine, „Ca să joci bine în atac, trebuie să și ai cu cine. Voinea s-a accidentat, Alin Mihai e accidentat de mai mult timp. Avem probleme în atac, a trebuit să găsesc soluții. Pe Cioablă l-am schimbat pentru că vroiam să încerc acolo cu un jucător cu viteză, ca și Gavrilescu și cu un jucător cu experiența lui Polgar. În rest, nu mai aveam soluții. Mie îmi place să am stângaci pe stânga și dreptaci pe dreapta. Îl aveam doar pe Siminic stângaci și de aceea l-am preferat pe Vladu. Îl știam de la Mioveni și Iași, un jucător cu experiență și caracter extraordinar”, și-a motivat Popa alegerile.

Recomandările redacției