incediu
O femeie de 86 de ani, din Şofronea, a ars de vie, luni seara, în jurul orei 20,00, în propria casă. Nenorocirea s-a produs din cauza unui puternic incendiu, care a cuprins la început camera unde se afla octogenara, extinzându-se, mai apoi, în toată casa dar şi la o anexă.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului de pompieri şi de criminalişti, se pare că persoana care a declanşat dezastrul a fost nimeni alta decât fiica octogenarei carbonizate, o femeie de 61 de ani. Aceasta, în încercarea de a încălzi camera unde mama sa se afla imobilizată la pat, a confundat sticlelele de combustibil pentru aprinderea focului din sobă şi, în loc să folosească benzină, a turnat diluant. Întreaga încăpere a fost cuprinsă de flăcări şi, doar în câteva minute, şi casa şi anexa proprietăţii.
Până la sosirea pompierilor, octogenara care se afla imobilizată în pat a ars de vie, aceasta fiind descoperită fără suflare de pompieri.
De asemenea, în urma incendiului, femeia de 61 de ani a suferit arsuri extrem de grave pe o mare suprafaţă a corpului, fiind transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean Arad.
Pompierii arădeni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Arad au intervenit pentru stingerea incendiului cu trei autospeciale şi cu un echipaj medical SMURD, pentru ca flăcările să nu se etindă şi la casele vecine.
La acesta au participat nu mai puţin de 15 subofiţeri din cadrul Detaşamentului Arad, dar şi cinci pompieri voluntari din Şofronea.

Recomandările redacției