muticaDuminică seară, lumea era conectată la El Clasico al Spaniei, unde Barcelona învingea Realul cu 2-1. Cu o zi mai devreme, păstrând toate proporțiile, în județul Arad se juca vechiul duel dintre Curtici și Șofronea, căruia protagoniștii îi spun, zâmbind, tot El Clasico.
Alexandru Herlo a marcat în poarta echipei pe care o conduce tocmai tatăl său, Valer Herlo, în rândurile căreia s-au regăsit patru foști componenți de bază ai Curticiului, în frunte cu Daniel Liga (căpitanul de altădată al „grănicerilor”), Sebastian Cotuna (jucător al Frontierei în Divizia C), Ignat și Bontea (parte a echipei care a câștigat campionatul în 2010).
A fost golul de 1-0, în minutul 16, apoi Roman a deviat nefericit în propria poartă, după numai două minute. Trupa lui Roli Balaj a revenit după reușita lui Sânt, din minutul 34, dar Curticiul a cla­rificat totul în partea a doua. Omul cu cea mai mare experiență din lot, Pleșca, a stabilit scorul final, în minutul 68.
Cu mai bine de 150 de oameni în tribună, Curticiul și-a luat astfel revanșa după înfrângerea din tur, iar pentru Dorel Mutică a fost primul derby local. În tur a fost 2-1 pentru Șofronea, iar antrenorul Frontierei era Gigi Cameniță, înlocuit la câteva zile după acel joc. „Per ansamblu, la ce număr de ocazii am avut, 3-1 e un scor micuț. M-a nemulțumit că am ratat foarte mult, dar în rest băieții au fost extraordinari, victoria e meritată. Am mai avut vreo șase-șapte ocazii clare, din care trei în a doua repriză singuri cu portarul, prin Herlo, Păcurar sau Crișan. Mă bucură rezultatul și sper să continue băieții așa, atitudinea lor mă mulțumește. Până duminică, la meciul cu Sebiș II trebuie să-i fac să conștientizeze că a fost bine până acum, dar să nu ne relaxăm. Apoi stăm și mergem la Cermei, sunt două deplasări grele în care vreau să continuăm seria bună”, a comentat antrenorul Frontierei.
Curtici: Bak – Gavriș (Curt), A. Don, Morariu, Pleșca, Avrămuțiu, Hanc (Trif), Firă (Androne), Nedea, Păcurar (Crișan), Herlo.
Șofronea: Pricope – R. Sandu (Bodescu), Ignat, Roman (Vlad), Gabor, Bura, Sânt (Olariu), Liga, Cotuna, Prică, Bontea.
Arbitri: Radu Bîtea – Mihai Stanciu, Andrei Pîslaru. Observatori: Doru Herțeg, Gabor Biro.

Recomandările redacției