rochie

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui României, Klaus Iohannis a îmbrăcat, miercuri seara, la ceremonia de decorări regale organizată de ziua principesei Margareta la Caselul Peleş, o rochie de gală creată de Eli Lăslean, la casa de modă din Arad.

Fotografia cu prima doamnă a ţării îmbrăcată în rochia designerului arădean a fost postată pe pagina de internet a Casei Regale.

De asemenea, Eli Lăslean, a transmis pe o reţea de socializare că “se simte binecuvântată”.

“Mă simt binecuvintată !…În ziua de Buna Vestire , la ziua Principesei Margareta, la Peleş, să am şansa de a-mi vedea rochia, creată special, purtată cu eleganţă de Prima Doamnă !…Cuvintele nu pot exprima ceea ce eu şi echipa mea simţim …”, a transmis Eli Lăslean.

Eli Lăslean a declarat, joi, că rochia este într-o culoare care “vesteşte o primăvară senină” şi că bucuria ei că a îmbrăcat-o pe prima doamnă este cu atât mai mare cu cât “sunt o mare admiratoare a preşedintelui Iohannis şi a spiritului familiei Iohannis”.

“Rochia are culoarea roz prăfuit, partea de jos este din voal crepe, iar partea de sus din dantelă. Am făcut rochia după ce am primit o comandă să creez o ţinută rafinată special pentru participarea la ziua Principesei Margareta”, a spus Eli Lăslean.

Eli Lăslean a creat rochia în câteva zile, iar sâmbătă s-a deplasat la Sibiu pentru probă.

“Imediat după ce am primit comanda m-am aprovizionat cu materialele. Doamna Iohannis mi-a spus că vrea o culoare pastel. Am creat câteva modele. Sâmbătă am fost la Sibiu unde i-am făcut proba, iar luni, fiul meu s-a deplasat la Sibiu pentru a preda comanda”, a mai spus Eli Lăslean.

Aceasta a mai mărturisit că prima doamnă a sunat-o după evenimentul de la Castelul Peleş şi i-a spus că rochia a fost foarte apreciată, iar sora Principesei Margareta a cerut detalii despre cine a creat-o.

Miercuri după-amiază, la Castelul Peleş a avut loc prima ceremonie de decorări regale din anul 2015. Printre instituțiile și personalitățile decorate s-au numărat Universitățile Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Alexandru Ioan Cuza din Iași, Teatrele Naționale din Iași, București și Cluj, Filarmonicile din București, Iași și Cluj, guvernatorul Băncii Naționale, academicianul Mugur Isărescu, președintele Academiei de Științe a Moldovei, academicianul Gheorghe Duca, actrița Valeria Seciu, episcopul Vincențiu al Sloboziei și Călărașilor, jurnalistul Mircea Carp.

Seara, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au oferit un dineu în Sufrageria de Stat, în prezența Principesei Maria și a Principelui Nicolae.

Dineul a fost onorat de prezența Președintelui României și a soţiei sale, Carmen Iohannis.

Printre invitații Familiei Regale s-au numărat Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana a României, și fiul ei, Baronul Johannes von Holzhausen, precum și personalități din Suedia și Marea Britanie.

Recomandările redacției