pincmioDivizionara secundă arădeană a pierdut și cel de-al patrulea meci oficial al anului din tot atâtea disputate. Mioveniul s-a dovedit o nucă prea tare de spart chiar și în zece oameni timp de 60 minute. Pâncotanii au evoluat șters, fără idei la 20-30 de metri de poarta adversă, iar concluzia nu putea fi decât una, cea de-a 11-a înfrângere stagională și ultima poziție în clasament înainte de play-out.
După Mihai și Voinea și Sălăjan a declarat forfait în săptămâna dinaintea partidei, astfel că Popa a apelat la Gavrilescu ca vârf împins. Aveam să fie o alegere neinspirată, pentru că fostul sătmărean a fost complet anihilat de fundașii adverși. Dincolo, Rada și Ayza au revenit pe gazon după o suspendare de 6 etape.
Oaspeții au început mai bine și după doar 6 minute, Honciu a ratat cu poarta goală după un cadou făcut de portarul Pașcalău. La următoarea fază, însă, s-a și deschis tabela. Stoi­ca a centrat excelent de pe stânga, iar Năstăsie a trimis cu capul la colțul lung din 8 metri: 0-1 (min. 14). „Șoimii” au reacționat rapid prin două lovituri de cap trimise alături, de puțin, de Issa. Nici Vladu nu a fost mai precis prin același procedeu, pentru ca datele problemei să se schimbe când s-au scurs 30 de minute. Brazilianul Ayza l-a înjurat pe „centralul” Haidiner și a văzut al doilea „galben” și implicit cartonașul roșu. Cu un om mai puțin pe teren, argeșenii au acceptat dominarea te­ritorială a „alb-negrilor”, care – însă – au luat mai de fiecare decizii greșite pe faza de construcție. Așa s-a întâmplat ca până la pauză doar la o singură fază defensiva gazdelor a tremurat puțin, cu Gavrilescu blocat în ultimul moment de Rada.
Partea secundă s-a rezumat la o chinuială groaznică a gazdelor în încercarea de a desface lacătul apărării adverse. Rare au fost momentele în care portarul Popescu a avut cu adevărat de lucru și asta pentru că Dan Gavrilescu a fost imprecis în cele câteva situații clare de gol. Mai întâi, mijlocașul de bandă a reluat pe lângă centrarea lui Siminic, iar apoi „așezarea” și mai bună a lui Gîlcă. Am mai consemnat și șuturile de la distanță, cu pământul, ale lui Dragalina și Cioablă, însă numărul unul al Mioveniului a reținut de fiecare dată precis balonul. Aruncat și el în disperare în atac, fundașul Lung a avut și el mingea pe șut, dar a finalizat mult peste poartă. Nilă putea închide conturile pe o contră rapidă a vizitatorilor, dar a tras defectuos din poziție ideală.
Ultimul fluier al deveanului Hai­diner a adus dezamăgire în tabăra pâncotanilor, dar și frustrare pentru o posibilă lovitură de la 11 metri neacordată la hențul involuntar al lui Stoica în suprafața de pedeapsă.
Formații:
Pâncota: Pașcalău – Maghici (59 Cioablă), Lengyel, Traore, Siminic – Suciu (80 Mitu), Issa – Gîlcă, Dragalina, Vladu – Gavrilescu (76 Lung).
Mioveni: O. Popescu – Negoiță, Calvin, Rada, Stoica – Răuța, Honciu (70 Gălan), Mîrzeanu – Mazilu (65 Ursu), Năstăsie (87 Nilă), Ayza.
Arbitri: Denis Haidiner (Hunedoara) – Răzvan Nistoran (Oravița), Călin Cimponeriu (Lugoj). Rezervă: Dorin Barzuca (Lugoj).
Cartonașe galbene: Suciu – min. 5, Siminic – min. 41, Gîlcă – min. 51, Maghici – min. 58 / Ayza – min. 22 și 30
Cartonaș roșu: Ayza – min. 30
Observatori FRF:  Viorel Lolea (Reșița), Dan Monea (Aiud).

Recomandările redacției