szekelyI s-a spus un meci cât o promovare. Pentru atmosferă și pentru foarte multe momente din joc, titulatura a fost meritată. Potul cel mare l-a luat UTA, la scor categoric, și prima șansă la promovare se multă în dreptul echipei lui Roli Nagy.
„Știli” Abrudean și ai săi au fost viguroși la început de meci. Bozian i-a furat mingea lui Botiș și a trimis peste transversală din fața suprafeței de pedeapsă (5). UTA a produs pa­nică la oportunitățile lui Hlistei și Piț (ambele 8) și imediat după ce la stadion a ajuns fostul stelist Rică Neaga, a căzut primul gol: Tudor l-a deschis în dreapta pe Strătilă, pătrundere irezistibilă și pierdere a lui Neacșu pe drum, așezare în careul mic pentru reluarea perfectă a lui Szabolcs Szekely cu stângul, 1-0 (17).
Botiș – șut la colțul scurt din 6 metri respins de Miron în corner (21) și Hlistei – lovitură liberă în transversală (24) au ratat desprinderea, iar Sebișul s-a răzbunat exact când trebuia. Cu un minut înainte de pauză, o acțiune prelungită de atac desfășurată pe stânga a purtat mingea pe linia de 16 metri la Cristian Poiană, care a tras imparabil la firul ierbii și la cabine se ieșea cu 1-1!
Dar începutul reprizei secunde a fost perfect pentru arădeni: Piț a aruncat mingea în careu din lovitură liberă, Neacșu a jucat cu mâna, penalty și al doilea galben pentru apărătorul Sebișului, apoi 2-1 din execuția perfectă a lui Szekely (48).
Reacția Sebișului a fost prea timidă după gol, deși cei de pe malul Crișului Alb au depus mult efort să nu se simtă că au un om mai puțin. Dar UTA a fost mai puternică și s-a detașat spre final. Sorin Strătilă și-a reluat rolul de regizor și i-a centrat magistral aceluiași Szekely, care a trebuit doar să șteargă mingea cu capul de pe linia suprafeței de poartă și era 3-1 (71). Finalul a fost al lui Dumitru Copil, „Mitruț” a marcat un gol fantastic, reluând din foarfecă în vinclu centrarea aceluiași Strătilă (80), 4-1 și totul era clar.
UTA: Mitrea – Voicu, Botiș, Filaret, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tudor (57 Copil), Piț – Hlistei (65 Ousmane, 78 Dobrean) – Szekely (75 Rus).
Național: Miron (75 Soltesz) – Miheț (52 Mardare), Dicu, Bier, Neac­șu – Lazea, Poiană – Ologu (53 Digbeu), Bozian, Călin (75 Sulea) – Radu.
Arbitri: Cristian Codrea (Baia Mare) – Gabriel Bîrjac, Ferencz Tunyogyi (ambii Zalău). Observatori: Sorin Ciotlăuș (Deva), Nicu Tanasoglu (Ti­mi­șoara).

Recomandările redacției