poiana1Cel mai bun om al Sebișului în derby-ul cu UTA a fost Cristian Poiană. Folosit de Abrudean în centrul liniei mediane, pe un post rezervat mai degrabă „închizătorilor”, fotbalistul cu calități de coordonator de joc și-a făcut bine treaba pe ambele faze. A înscris și golul ce a stabilit scorul pauzei: 1-1, unul ce părea că le va da aripi vizitatorilor în partea secundă. „Mingea mi-a venit bine pe șut, a intrat cumva în mine și am tras tare. A fost un gol meritat pentru noi după cum s-a jucat în prima repriză, din păcate a venit acea fază din primul minut al reprizei a doua ce a decis meciul. Când iei gol din penalty și mai și rămâi cu un om mai puțin împotriva unui adversar bun și într-un meci cu o asemenea încărcătură, cazi puțin și din punct de vedere psihic. Dar, chiar și așa, eu zic că am mai contat în atac și mai puteam marca. Oricum, 11 contra 11 era greu să pierdem aceste meci, ba chiar l-am fi putut câștiga pe un contraatac bun”, susține mijlocașul de 26 de ani.
Chiar dacă nu a efectuat prima parte a pregătirii de iarnă cu sebișenii, tehnicul fotbalist s-a impus repede în echipa lui Abrudean. „Nu am ratat niciun antrenament la Caransebeș înainte de a veni la Sebiș. Chiar dacă nu am mai jucat mijlocaș central în 4-2-3-1 mă simt bine pe teren, am destul spațiu de manevră, cred că mă fac util pe acea poziție. Am și marcat astăzi după o pauză de aproape un an de zile, pe când jucam tot în Liga a III-a, la Oșorhei, ceea ce îmi dă o și mai mare încredere în mine. Din păcate, reușita mea nu a mai contat în economia rezultatului final, dar trebuie să mergem mai departe”, a adăugat Poiană.
„Pentru mine evoluția bună a lui Poiană nu e o surpriză. Știam ce poate, de aceea l-am și trimis pe teren înaintea altora, dar mi-ar fi plăcut ca și alți jucători din echipă să se ridice la nivelul său, astăzi”, a spus Adrian Abrudean despre elevul său la finalul confruntării de pe arena „Motorul”.
În fine, cel poreclit de colegi „Piti” e convins că lupta pentru promovare rămâne deschisă. „În primăvara anului trecut, la Caransebeș, la un moment dat aveam 4 puncte peste Becicherec. Apoi au venit ei cu 4 puncte peste noi, iar la final tot noi am promovat. Campionatul e încă lung, se mai pot întâmpla multe, dar cu o condiție din partea noastră. Promovarea se joacă atâta timp cât noi nu mai facem pași greșiți”, a încheiat Cristi Poiană.

Recomandările redacției