gradinariuTrecută cu bine peste unul din cele mai importante momentele ale returului, UTA se regrupează și gândurile se îndreaptă spre următoarele ciocniri. Titlul e rezumatul făcut de Codru Grădinariu bucuriei arădene de după derby: „Imediat după meci am avut din nou discuții cu băieții, cu staff-ul, absolut toți din familia UTA mergem pe linia firească. Este doar o cărămidă pusă la ce vrem să construim”.
Dulcea liniște
UTA – Sebiș a fost meci cu de toate – goluri multe, eliminare, penalty, prilej pentru o serie de discuții gen „Procesul etapei”.
„În fiecare derby e normal să apară supramotivația, și din acest punct de vedere au fost două meciuri identice tur-retur. Am auzit discuții vizavi de arbitraj, noi nu comentăm, în gene­ral, aspectul, dar și noi în tur am fost uimiți de ușurința cu care a fost elimnat Hlistei. Iar avertismentele primite acum de Filaret și Ousmane ne costă, cei doi sunt suspendați pentru etapa viitoare. Din acest unghi, arbitrajul părtinitor rămâne doar o scuză. Apreciem totuși faptul că Sebișul a practicat un fotbal foarte deschis, au jucat fair-play, sper că am fost niște gazde bune”, a comentat team-mana­gerul roș-albilor. „În urma unui asemenea meci, rămân doar aplauzele pentru protagoniști. Cine gândește altfel, acționează chiar și împotriva echipei pe care o simpatizează”, a adăugat fostul mijlocaș.
Unde s-a făcut diferența? „Sigur, nu dăm note altora, dar cred că am câștigat prin  modul în care am gândit până acum totul – și transferurile și perioa­dele de pregătire și tactica abordată. Băieții noștri și-au arătat adevărata valoare. Îmi place li­niștea creată de maniera în care a fost câștigat derby-ul și că s-a dat răspuns întrebării care e cea mai bună echipă a campionatului”.
Să fii fotbalist la UTA e mai complex decât la alte cluburi
Utiștii au insistat mult și pe aspectul psihologic, dezvăluie Grădinariu: „În săptămâna premer­- gătoare meciului au fost foarte multe discuții între conducere și jucători, am asigurat accesul la jucători tot pentru discuții mai multor persoane care sunt în jurul echipei, care o iubesc și o ajută. Comunicarea și implicarea tuturor consider că sunt factori determinanți pentru felul în care se manifestă și băieții de pe teren. E important pentru ei să vadă cât de aproape sunt oamenii de ei. E important ca ei să perceapă că a fi fotbalist la UTA are o dimensiune mai complexă decât la multe alte cluburi. Le mulțumim tuturor care au fost la stadion și au creat o atmosferă impresionantă, ne motivează și ne ambiționează în continuare”.

Recomandările redacției