capra

Povestea caprei cu 3 iezi s-ar putea schimba radical, cel puţin în satul Susag, unde o capră a fătat nu mai puţin de 5 iezi. Minunea s-a produs într-o gospodărie din sat, iar localnicii au făcut cale bătută la casa femeii, pentru a se convinge dacă povestea este sau nu adevărată.

Femeia a cărei capră a fătat 5 iezi a fost vizitată deja de jumătate de sat. Oamenii au mers la gospodăria cu pricina pentru a verifica dacă zvonul este adevărat.

„Nu am văzut aşa ceva, capre cu 5 ieduţi, sunt frumoşi. Le-aş ţine pe toate, să se înmulţească, aşa ceva nu întâlneşti în fiecare zi”, a spus Iulian Cristian Măduţa.

Tanti Doina a fost vizitată şi de primarul comunei Craiva, care i-a făcut cadou doi saci de furaje. Mâncarea este bine-venită, mai ales că, de acum, capra trebuie să alăpteze nu mai puţin de 5 iezi.

„Aş vrea să îl înfiez pe acesta. Toate sunt ieduţe şi mă gândesc că e un soi foarte bun. Negociem, ce ziceţi, îmi daţi unu? Da, am trimis doi saci de tărâţe să crească şi să aibă lapte”, a spus Ionel Bercea, primarul comunei Craiva.

Capra, al cărei nume este „Căpriţa”, este la prima fătare- semn bun, cred oamenii, care se gândesc că animalul este foarte productiv şi ar fi numai bun de cumpărat.

„Nu o am decât de anul trecut, ca eu sunt operată la inimă. E bun laptele de capră şi mi-am cumpărat. Se hrăneşte cu abrac, porumb, ovăz, tărâţe. Îi place aici, acasă, că dacă plouă imediat fuge acasă. Iezii, nu ştiu dacă îi ţin. Domnul primar zice că îi cumpără el de la mine”, a spus Doina Huţ, proprietara caprei.

Cei 5 iezi ai Capruţei nu vor fi sacrificaţi, pentru că proprietara doreşte să îi vândă sau să îi facă cadou celor care o mai ajută prin gospodărie. Femeia vrea să le dea câte un nume fiecăruia, în zilele următoare. Ieduţele ar putea fi numite după câteva dive care apar frecvent pe la televizor.

Cristian Cotuna

 

Recomandările redacției