tarife

Unele tarife practicate la Ştrandul „Neptun“ din Arad vor fi mai mari cu 24 la sută, cât reprezintă cota de TVA aplicată la preţurile practicate de Primărie, conform unei propuneri aprobate în Consiliul de Administraţie a SC Recons SA Arad, societate care administrează baza de agreement din oraş.

Noile tarife au fost afişate la transparenţă decizională şi urmează să fie supuse aprobării într-o şedinţă a Consiliului Local Municipal, după care vor intra în vigoare la data de 1 Mai, când se va deschide, oficial, noul sezon estival la ştrand.

În proiectul de hotarare privind modificarea tarifelor în zonele de agreement Ştrand Neptun şi Patinoar Arad, care a fost afişat la transparenţă decizională, preţul unui bilet întreg, cu acces în toate zonele bazei de agrement, va fi de 13 lei pe zi, faţă de zece lei pe zi cât era până acum, iar preţul unui bilet cu tarif redus, pentru copii şi pensionari, va fi de şapte lei faţă de şase lei pe zi cât era în prezent.

Abonamentul de acces în toate cele patru zone va costa 650 lei (550 de lei anul trecut). Abonamentul cu preţ redus va costa 250 lei pe sezon faţă de 200 lei pe sezon cât era anul trecut.

Pentru evenimentele speciale organizate la ştrand tariful de intrare va fi de 2,5 lei.

În proiect a mai fost stabilit şi tariful de închiriere a cabinelor, care va fi de 190 lei pentru o cabină închiriată în sezonul întreg (150 lei/cabina până anul trecut).

De asemenea, şezlongurile de plastic vor putea fi închiriate cu cinci lei/zi,  iar şezlongurile de lemn cu zece lei pe zi.

Terenurile de fotbal pe nisip vor putea fi închiriare la un preţ neschimbat,  50 lei/ora.

De asemenea, proiectul mai prevede şi o creştere a tarifelor practicate la Patinoarul Municipal.

Astfel, biletul de intrare va costa 12 lei pentru o oră, faţă de 9,5 lei cât era anul trecut, respectiv 14  lei pentru o serie de 90 minute.  Închirierea patinelor va costa şapte lei/perechea, pentru o oră, respectiv opt lei/pereche/serie.

Ascuţitul patinelor va costa zece lei/pereche.

În sezonul vară-toamnă, Patinoarul Municipal va putea fi folosit ca teren de fotbal, cel în suprafaţă de 1.800 mp, putând fi închiriat cu 190 de lei pe oră, cel în suprafaţă de 900 mp va costa 75 lei pe oră, iar o suprafaţă de 450 mp va putea fi închiriată cu 37 lei pe oră.

Până în 15 aprilie, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente.

 

Recomandările redacției