strand

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că se fac pregătiri pentru deschiderea noului sezon estival la Ştrandul Neptun, în acest an fiind vizibilă o revitalizare a zonei comerciale, unde se vor amenaja terase noi.

Conform primarului, Ştrandul Neptun se va deschide în 1 Mai, când va fi funcţională noua pasarelă pietonală peste Mureş, dar şi mai multe terase noi în zona comercială.  „Există un val bun de investiţii private la Ştrandul Neptun. Zona comercială se activează. Cel puţin patru spaţii comerciale noi vor fi deschise în acest an. Agenţii economici ne-au cerut sprijin pentru revitalizarea acestei zone, iar noi încercăm să-I sprijinim”, a precizat primarul.

Acesta a mai adăugat că, în aceste zile, la ştrand se lucrează la finalizarea coborârii de pe noua pasarelă pietonală şi la montarea intrărilor în ştrand.

De asemenea, societatea Recons, care administrează baza de agrement va începe procedurile de licitaţie publică pentru achiziţionarea de tobogane noi, pentru zona copiilor din ştrand.

Totodată, la cererea agenţilor economici, se va gândi introducerea tarifului unic la ştrand, de 13 lei, care va fi valabil  în cazul în care gardurile dintre zona bazinelor şi zona comercială vor fi eliminate. Pentru revitalizarea zonei comerciale este în discuţie amenajarea unei piscine. „Putem spune că anul 2016, la Ştrandul Neptun, o să fie dotări mult mai importante, atât în zona comercială cât şi în zona bazinelor. Mă refer la amenajarea unui nou bazin de înot în zona comercială, care să ducă la o mai bună activitate a agenţilor economici, dar şi la cumpărarea de tobogane noi pentru bazinele de copii”, a mai informat primarul.

Edilul-şef a mai adăugat că au existat cereri pentru mărirea numărului de spaţii comerciale în zona bazinelor, însă acestea au fost respinse, pe motiv că s-ar  crea o concurenţă neloială între agenţii economici din zona bazinelor şi agenţii economici din zona comercială.

Recomandările redacției