uta-bihorDupă Poli și UTA și cealaltă grupare de tradiție din Vestul țării se află într-un moment de cotitură al istoriei sale. Aflată în insolvență, FC Bihor nu a achitat nicio rată  restantă la creditori, iar pe 5 mai Tribunalul ar putea declara falimentul clubului. Timp de redresare ar mai fi, după cum speră noul președinte al orădenilor. „Aş spune că deocamdată respirăm la aparate. Sper totuşi să ieşim din această comă indusă. Este greu, lumea are o imagine de club unde s-au întâmplat multe în ultimii ani. Până nu se va schimba această percepţie în rândul oamenilor de afaceri, va fi dificil. Eu sper că FC Bihor va exista în continuare. Mă întâlnesc cu oameni de afaceri, mă zbat să găsesc variante. Am nişte promisiuni că vor veni lângă noi nişte oameni potenţi. Mi-aş dori să fie asociaţi, nu doar sponsori. Durerea mare e că nici nu este o sumă aşa de mare pentru fotbal, fiind vorba de circa 400.000 de euro, când mă gândesc la ce datorii de milioane au Dinamo, Rapid, CFR Cluj, Braşovul, Ceahlăul, etc. E drept, sunt cluburi de Liga 1, dar şi FC Bihor este un club cu tradiţie şi un brand în fotbalul românesc şi nu ar trebui abandonat aşa de uşor”, a declarat Mircea Fodor pentru bihon.ro.
Precizând că va face tot posibilul ca fotbaliști să-și încaseze măcar unul dintre cele patru salarii restante în cel mai scurt timp, fostul component al formației „roș-albastre” a vorbit pentru aceeași sursă și despre meciul de vineri cu divizionara secundă arădeană. „Este un meci capital în economia clasamentului. Va fi ca o finală şi suntem obligaţi să o câştigăm. Cu această ocazie fac un apel la publicul bihorean să vină vineri într-un număr cât mai mare, chiar dacă ora este cam nepotrivită (n.r. – vineri, ora 11:00). Cu cât suporterii vor fi mai mulţi, încasările vor fi mai mari şi implicit vor ajuta clubul”, a adăugat Fodor.
În clasamentul play-outului ligii secunde (seria de vest), Bihorul are cu un punct mai mult decât Pâncota, miza luptei dintre cele două formații fiind evitarea barajului de salvare de la retrogradare.

Recomandările redacției