Condamnat la închisoare

Un mandat de executare a pedepsei închisorii a fost pus în aplicare de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale. Mandatul a fost emis de către magistraţii Judecătoriei Arad pe numele unui bărbat de 42 de ani, din Pecica, acesta având de ispăşit o pedeapsă de 3 ani cu închisoarea, pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

 

Permis anulat   

Un bărbat, care a condus un autoturism având permisul de conducere anulat, a fost depistat în trafic de  poliţiştii Biroului Rutier. Bărbatul de 67 de ani, cetăţean italian, a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Revoluţiei din municipiu, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta are permisul de conducere anulat. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are permisul de conducere anulat.

 

Amenzi de un miliard

Poliţiştii rutieri au efectuat mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 353 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 100.500 de lei, echivalentul a peste un miliard de lei vechi. Dintre acestea, 55 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 298 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 23 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției