strategia

Strategia culturală a judeţului 2015 – 2020 continuă să stârnească discuţii aprinse. Chiar dacă nu a fost un subiect pe ordinea de zi a şedinţei, strategia a dat din nou curs contrelor, între preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu şi vicele CJA, Adrian Ţolea, precum şi între aceştia din urmă şi consilieri. Potrivit unor surse, discuţiile au continuat şi după şedinţă.

Totul a început cu intervenţia consilierului Dorina Rodica Chambre: „Din partea municipalităţii avem o solicitare pentru prelunfirea termenului de menţinere la transparenţă a strategiei culturale a judeţului“.

Apoi a urmat şi replica şefului CJA, Nicolae Ioţcu: „Strategia a fost la transparenţă din data de 6 martie şi deci s-au împlinit cele 30 de zile. În decursul acestor zile s-ar fi putut depune eventuale documente pe marginea acesteia şi acest lucru nu s-a întâmplat.  Suntem membri în Asociaţia «Arad-Capitală Culturală Europeană 2021» şi am făcut toate demersurile legale pentru a o susţine (…)“.

Mai apoi, discuţiile au fost axate pe Adrian Ţolea, ca reprezentant al Consiliului Judeţean, în Adunarea Generală a Asociaţiei „Arad – Capitala Europeană a Culturii 2021”, dar şi pe modul în care sunt cheltuiţi banii în asociaţii. Adrian Ţolea s-a arătat de acord cu o amânare pentru menţinerea la transparenţă a strategiei. „Nu pierdem nimic dacă amânăm strategia pentru că şi municipiul se ocupă de asta şi cele două strategii sunt complementare. Dacă vorbim de cum se cheltuie banii, atunci să prezinte Consiliul Judeţean rapoarte pentru toate asociaţiile, şi pentru apă-canal. (…). Eu vă voi prezenta orice proiect pe activitatea asociaţiei. Şi ca reprezentant subliniez că am fost ales prin vot“, a spus Adrian Ţolea.

Nicolae Ioţcu a spus că va prezenta spre consultare toate rapoartele Curţii de Conturi, pentru că „nu există altele mai bune ca acestea“. Consilierii PSD au intervenit în discuţie atunci când Adrian Ţolea a explicat că nu a fost chemat din timp la dezbaterea organizată la CJA, pe tema Strategiei Culturale a judeţului 2015 – 2020. „Eu am fost chemat aşa că mă îndoiesc că dumneavoastră nu aţi fost“, a spus consilierul Ilie Tripa .

Recomandările redacției