falca

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, le-a transmis, joi, consilierilor PSD să îi informeze pe deputatul Flavius Măduţa şi pe purtătorul de cuvânt al PSD, Flavius Ghender, cu privire la locuinţele ANL pentru militari, obiectiv cuprins în protocolul de primire-predare a Cetăţii Aradului, semnat de municipalitatea arădeană şi Ministerul Apărării Naţionale.

Astfel, primarul le-a spus consilierilor că deputatul Măduţa, prin Flavius Ghender, care redactează comunicatele de presă în numele acestuia, dezinformează cetăţenii Aradului şi acest lucru trebuie corectat.

„Pentru ca domnul deputat Măduţa să nu mai fie ridicol, spune-ţi-i lui Flavius Ghender să aibă grijă ce scrie în comunicate. Când scrii în numele unui deputat trebuie să fii pregătit. Vă rog să-i transmiteţi lui Flavius Ghender, ca să nu-l facă de râs pe deputatul Măduţa, că în protocolul pe care dumneavoastră l-aţi aprobat se specifică clar cine are obligaţia să asigure locuinţe ANL pentru militari. Daţi-i lui Ghender protocolul că se face de râs”, a spus primarul.

Primarul Gheorghe Falcă a mai adăugat că obligaţia realizării locuinţelor pentru militari revine ANL, care, conform legislaţiei, după finalizarea locuinţelor le predă Primăriei şi Primăria le va repartiza militarilor.

Primarul le-a mai transmis consilierilor locali că Ministerul Apărării Naţionale are obligaţia să ceară ANL realizarea locuinţelor pentru militari şi nu Primăria aşa cum, greşit, a informat deputatul Măduţa, printr-un comunicat de presă scris de Flavius Ghender.

De asemenea, primarul a mai spus că, prin acel comunicat de presă, deputatul Măduţa a confirmat că, în municipiul Arad, nu se vor construi locuinţe ANL nici pentru tinerii care au solicitat o astfel de locuinţă.

„La întrebarea pe care Flavius Ghender a pus-o în locul deputatului Măduţa, Ministerul Economiei a confirmat că nu o să se aloce niciun leu pentru construcţia de locuinţe ANL pentru tineri în Arad. Din acest punct de vedere, anul 2015 ar trebui să fie un an de durere pentru deputatul Măduţa pentru că este încă un an în care nu va avea nicio realizare pentru cetăţenii care l-au votat”, a mai spus Gheorghe Falcă înainte de începerea şedinţei CLM.

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD imediat după şedinţa CLM, Flavius Ghender nu a dorit să facă niciun comentariu vizavi de cele afirmate de primarul Gheorghe Falcă.

Recomandările redacției