vanator

Instanţa a decis, joi, ca bărbatul care şi-a împuşcat cel mai bun prieten la braconaj, să rămână în arest la domiciliu. Vânătorul a tras de la o distanţă de aproape 100 de metri, crezând că va împuşca un porc mistreţ. Remus Sorohan ar fi încercat apoi să îşi salveze amicul, însă acesta nu a supravieţuit.

„A fost o tragedie, a fost o greşeală şi a mea şi a prietenului meu. El a venit la mine să mergem, am acceptat, nu puteam să îl refuz, nu am vrut să îl omor, am încercat să îl salvez”, a spus Remus Sorohan.

Victima a decedat după ce a fost împuşcată de către cel mai bun prieten, de la o distanţă de circa 90 de metri. Glonţul l-a lovit în spate, după ce a ricoşat dintr-un scaun.

Cel care a tras mărturiseşte în exclusivitate, că accidentul de vânătoare s-a produs din culp amândurora.

„Eu l-am pus în stând, unde trebuia să stea, să rămână acolo şi nu a respectat asta. Chiar dacă pleca de acolo, i-am spus să sune, să semnalizeze, pentru că el ştia unde sunt eu. Nu l-am identificat eu cum trebuie, a fost o prostie. Tuturor le spuneam să nu tragă până nu văd exact ce e, mai bine să plece mistreţul, că vine altul. Nu trage că nu poţi să ştii ce e. Eu m-am uitat pe luneta, aşa am văzut, erau 90 de metri de la mine la el, aşa am văzut, că e un animal”, a mai adăugat Sorohan.

Imediat după ce a realizat că şi-a împuşcat prietenul, omul susţine că a încercat să îl salveze şi, după ce a sunat la 112, l-a transportat până în cea mai apropiată localitate, pentru a-l preda medicilor de la ambulanţă.

„După ce am tras am fugit să văd în ce am tras şi când m-am apropiat am auzit că gemea. Atunci mi-am dat seama ce am făcut. Am ajuns la el, l-am întrebat, i-am desfăcut bluza şi am văzut o pată vânătă, de la glonţ. Am lovit în scaun şi de-acolo a ricoşat în el, dacă nu era scaunul putea să treacă pe lângă el sau să-i intre în umăr”, a mai spus Remus Sorohan.

Vânătorul a fost consemnat la domiciliu, după ce judecătorul a dispus măsura arestului la domiciliu.

„Am încercat să îl ajut, regret enorm. Nu o să pot uita toată viaţa ce s-a întâmplat”, a mai spus vânătorul.

Incidentul i-a schimbat viaţa atât vânătorului, cât şi familiei sale şi a rudelor victimei, care sunt răvăşite de durere.

„A fost un şoc, vă daţi seama că suntem afectaţi. Viaţa noastră s-a schimbat. Şi noi, şi familia respectivă suntem afectaţi, tot ce ne-a mai rămas este să ne încurajăm şi să mergem mai departe”, a spus soţia vânătorului.

Cetăţeanul german, împuşcat la braconaj în urmă cu câteva zile, la Neudorf, a fost îngropat joi, într-o localitate din judeţul Sibiu, în care bărbatul a înfiinţat un centru de îngrijire a copiilor neajutoraţi.

Cristian Cotuna

Recomandările redacției