simand-maceaMiză mare în Șimand – Macea, cel mai important meci al etapei a XIX-a a Ligii a V-a. Gazdele își jucau una dintre ultimele șanse la promovare, în timp ce teamul lui Filipaș căuta să-și consolideze poziția întâi în clasament.
A rezultat un meci de care pe care, cu un rimt bun de joc și destule faze de poartă. S-a trecut până și de perioada de tatonare și asta pentru că amfitrionii au deschis tabela încă din minutul 2. Cătană a marcat cu capul din careu după o centrare a lui Ruska. Măcenii au preluat ușor inițiativa, însă tot „șoimii” au avut o bună șansă de gol, prin Mărcuș. Președintele-jucător a tras bine de la marginea careului, dar Ciornei s-a întins și a respins în bară. Drăgan a replicat și el cu o execuție bună, din careu, dar balonul s-a dus peste. Totuși, Voința a reușit să restabilească egalitatea chiar înainte de pauză. Drăgan a centrat în mijlocul careului, Rațiu a preluat elegant pe piept și a șutat din voleu în dreapta lui Ghirdol: 1-1 după 45 de minute.
Măcenii au început ceva mai bine partea secundă, dar Țica nu a cadrat șutul din poziție de singur cu portarul. În minutul 66, Șimandul a găsit golul de 2-1, prin Ujog, al cărui șut de la 15 metri lateral dreapta s-a dus cuminte la colțul lung al porții lui Ciornei. Tot gazdelor le-a aparținut și următoarea ocazie, mai precis lui Cuc, care a trimis cu capul puțin pe lângă poartă. Măcenii au reacționat mai serios de abia în ultimul sfert de oră. Din păcate pentru ei, șutul lui Săcui a trecut puțin pe lângă poartă, iar Ghirdol a parat execuția lui Țica. Cu toate că fotbaliștii Șimandului au tras mult de timp în minutele finale, măcenii au mai ajusn odată în poziție clară de finalizare. În cel de-al cincilea minut de prelungire, la un caranbol în careul lui Ghirdol, mingea a ajuns la Alin Gligor care a țintit bara.
Fluier final: 2-1 și formația lui Mărcuș o depășește în clasament pe Macea, ce a căzut până pe ultima po­ziție a podiumului. Noul lider este Avântul Târnova, însă Rațiu et. comp au cu un meci mai puțin disputat față de adversarele ei la promovare, care au două, respectiv 1 punct în față.
Formații:
Șimand: Ghirdol – Anghel, Puie, Rus, Baba (89 tang) – Borod (90+6 Micula), Ruska, Cătană, Ujog – Mărcuș – Cuc (90+4 Mornăilă).
Macea: Ciornei – Stan, Căta, Ardelean – Jurcă (73 Săcui), Țica, Drăgan, Lăcătuș (57 Bont) – Rațiu, Popovici (46 Husar) – Gligor.
Arbitri: Mircea Ardelean – Zoltan Nagy, Junger Andreas.
Observatori AJF: Adrian Apătean, Teodor Jușcă.
Sorin Cazan

Recomandările redacției