Condamnat la închisoare

Un mandat de executare a pedepsei închisorii a fost pus în aplicare de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale. Mandatul a fost emis la data de 6 aprilie a.c., de către magistraţii Judecătoriei Gurahonţ, pe numele unui bărbat de 23 de ani, din localitatea Bonţeşti, acesta având de ispăşit o pedeapsă de 1 an şi 6 luni cu închisoarea, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

 

Autoturism cu număr fals

Un bărbat, care a condus un autoturism neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare, a fost depistat în trafic de poliţiştii Postului de Poliţie Semlac. Bărbatul de 71 de ani, a fost depistat în trafic marţi, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Semlac, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că numărul de înmatriculare provizoriu al autoturismului avea valabilitatea expirată din data de 5 august 2010. De asemenea, în cadrul verificărilor s-a constatat că numărul de înmatriculare respectiv, a fost atribuit unui alt autoturism în perioada 4 decembrie 2013 – 2 ianuarie 2014. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducere a unui autoturism neînmatriculat şi conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare.

 

Şoferi amendaţi

Poliţiştii rutieri au efectuat mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 205 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 56.000 de lei. Dintre acestea, 112 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 93 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 8 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției