campanie

Un program de prevenire a sarcinilor nedorite ar putea reduce numărul abandonurilor de copii, precum şi cazurile de sărăcie şi marginalizare socială. Asociaţia Sera România, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) vor derula o campanie de prevenire a sarcinilor nedorite la nivel de judeţ. Cheltuielile de campanie vor fi suportate de asociaţie, beneficiarii urmând să fie tinere, femei cu situaţie materială precară şi familii monoparentale.

Asociaţia Sera Rămânia va pune la dispoziţia DGASPC Arad un autoturism pentru deplasări în interesul campaniei, precum şi materiale şi produse contraceptive, pe o perioadă de 18 luni cât durează proiectul. Mai mult, asociaţia va asigura remunerarea unui asistent medical şi a unui asistent social care vor asigura mai multe servicii în cadrul campaniei. În campanie vor fi angrenate femei aflate în evidenţa DGASPC Arad, care şi-au abandonat copii sau care se confruntă cu nevoi materiale, sunt fără venituri precum şi femei care îşi cresc copiii singure. De asemenea, campania va fi derulată şi în şcoli, pentru tinerele de liceu.

În cadrul campaniei, după identificarea persoanelor beneficiare vor fi asigurate servicii de evaluare a nevoilor acestora, consiliere, sprijinire, promovare de metode contraceptive şi planning familial.

Recomandările redacției