saj

Și în acest an excesele alimentare și etilice, în perioada sărbătorilor pascale, au determinat, la Arad, intervenția Serviciului de Ambulanţă. În topul afecţiunilor au predominat colicile abdominale, ca urmare a consumului în exces de alimente, urmate de cazurile de hipertensiune arterială și cele de intoxicații etanolice. Interesant de remarcat este faptul că și în Vinerea Mare, considerată o zi de post și penitență, cazuistica a fost asemănătoare, cu accent pe afecțiunile menționate anterior.

Cazuistica a fost următoarea: 60 cazuri de colici abdominale, 16 intoxicații etanolice, opt lipotimii, 33 cazuri de Hipertensiune arterială,

şase accidente, patru decese, 21 cazuri de febra la copii şi 26 la dulţi, cinci agresiuni.

Un alt aspect deosebit de important de reliefat, cu privire la funcționarea Serviciului de Ambulanță Județean Arad este faptul că după o perioadă de un an și trei luni în care la nivelul S.A.J. Arad nu a existat Contract Colectiv de Muncă pe unitate, la sfărșitul lunii martie acesta s-a finalizat și a fost semnat, contract care asigură premisele unei colaborări deschise, bilateral favorabile prin acceptarea și recunoasterea Sindicatului ,,Ambulanța” Arad ca și partener de dialog cu drepturi depline nu doar formale.În document se stipulează că angajatorul şi membrii sindicatului sunt obligați să se consulte și să se informeze reciproc în toate situațiile referitoare la relațiile de muncă. Astfel, angajatorul recunoaște libera exercitare a dreptului sindical şi libertatea de opinie a fiecărui salariat. Contractul Colectiv de Muncă include prevederi importante legate de sănătatea și securitatea în muncă, formarea profesională, timpul de muncă și cel de odihnă și nu în ultimul rând de protecția socială a angajaților”a afirmat dr. Mărioara Nicoară, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Arad.

Recomandările redacției