bebevalcea„Cine nu are bătrâni să-și cumpere”, spune un vechi proverb românesc, ce s-a aplicat de minune cu ocazia primului succes pâncotan în 2015. Cu destui fotbaliști experimentați pe teren, printre care doi peste 40 de ani, Cristi Irimia și Bebe Mitu, „șoimii” au depășit-o pe CSM Râmnicu Vâlcea, în ciuda faptului că au jucat în zece oameni din finalul primei reprize. A fost o victorie muncită, necesară ca aerul în condițiile în care Bihorul refuză să moară și să preia „lanterna roșie” de la gruparea din Podgorie.
Fără atacant de careu la dispoziție, Ionuț Popa a improvizat cu Dragalina în coasta fundașilor centrali adverși. Cuedan a fost și el titular la mijloc, în zonă centrală, iar Suciu a rămas pe bancă. Dincolo, Neagoe și Ionescu au fost înlocuiți în primul „unsprezece” vâlcean de Munteanu și Melcea.
Încă din start, gazdele și-au arătat intențiile ofensive pentru trei puncte necesare ca aerul. În minutul 4, au avut un gol anulat pe motiv de offside la Rusu, după centrarea din lovitură liberă a lui Cuedan. Zece minute mai târziu, a fost rândul lui Vladu să se trezească singur în careu după pasa lui Dubeștean, dar lovitura sa de cap a fost respinsă salvator de Popescu. Nici Gavrilescu nu a reușit să înscrie din numai 7 metri, înălțând „zmeul” după așezarea bună a lui Vladu. La mijlocul reprizei, acesta din urmă a mai avut o oportunitate, însă Pârvulescu a respins norocos balonul ce se duce în plasă. La finalizare a apărut apoi Dragalina, cu capul, dar Popescu s-a aflat la post. În minutul 32, contrar cursului jocului, oltenii au obținut un penalty după centrarea de pestânga a lui Melcea ce a întâlnit și brațul lui Rusu. La punctul cu var s-a prezentat Popa, dar șutul „aripii” de bandă dreapta s-a dus puțin pe lângă poartă. În ultimul sfert de oră al primei părți s-a jucat puțin fotbal și asta pentru că nervii au pus stăpânire pe cele două formații. Rezultatul? Două-trei meleuri „condimentate” cu îmbrânceli, injurii și amenințări, ce au dus trei „galbene”, dar și un „roșu” pentru „șoimul” Gavrilescu.
Deși au abordat partea a doua în zece, gazdele nu au renunțat să atace. Popa a trecut la un sistem cu trei fundași, dar și cu destui fotbaliști ofensivi. S-a jucat mult pe contre, iar în interval de 4 minute, ambele formații au cerut câte un penalty. Vâlcenii la un nou presupus henț al lui Rusu în careu, iar „alb-negrii” la faultul clar al lui Pârvulescu asupra lui Dragalina. A fost momentul când și președintele Piroș a sărit în teren pentru a le cere socoteală „fluierașilor”. În minutele 57 și 60, Geantă a avut două ocazii bune, dar mai întâi s-a opus Mitu și apoi bravul Irimia, care a „ghicit” călcâiul adversarului din numai 5 metri. După o perioadă în care s-a jucat aprig, la mijlocul terenului, „vulpoiul” Mitu a inventat goluld e trei puncte. Traore a trimis o pasă în adâncime, fostul fotbalist al lui Panathinaikos Atena s-a înșurubat pe lângă Deaconescu, a tras cu stângul în cros, fundașul advers a atins balonul îndeajuns pentru ca acesta să ia o traiectorie imposibil de apărat pentru Popescu: 1-0 (min. 75). Au urmat 15 minute intense, cu vâlcenii căutând cu disperare golul de 1-1, însă Irimia a mai avut de apărat doar șutul lui Ovidiu Popescu. S-a încheiat 1-0 și „alb-negrii” savurează primul succes al primăverii.
Formații:
Pâncota: Irimia – Rusu, Lung, Traore, Siminic (56 Mitu) – Dubeștean (65 Suciu) – Gavrilescu  Issa, Cuedan,  Vladu – Dragalina (85 Burian).
CSM Râmnicu Vâlcea: A. Popescu – Samson (76 Stoica), Pârvulescu, Deaconescu, Munteanu – Dumitrașcu, O. Popescu, Melcea (65 Staicu) – Popa (80 Marian), Geantă, Codin.
Cartonașe galbene: Rusu 32, Gavrilescu 40, Dragalina 42, Suciu 74, Traore 77, Cuedan 84 / Melcea 18, Codin 42, Samson 42
Cartonaș roșu: Gavrilescu – min. 42
Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj), Ferencz Tunyogi (Zalău) şi Doru Lucaciu (Cluj).
Observatori FRF: Mircea Bucur, Cătălin Pașcanu

Recomandările redacției