poianaO formație din județul Arad (UTA) a scos-o pe Național Sebiș de pe traiectoria câștigătoare și tot una (Ineul) le-a readus zâmbetul pe buze elevilor lui Abrudean. Derby-ul Țării Zărandului a fost unul destul de echilibrat, cu ocazii de o parte și de cealaltă, dar punctele au rămas la formația mai pragmatică.
Combatantele s-au încălzit destul de greu și asta pentru că preț de 15 minute s-a jucat destul de haotic, la mijlocul terenului. Însă, la prima ocazie de poartă s-a deschis și scorul. Poiană a centrat de pe stânga, Radu a trimis cu capul în transversală, mingea a revenit în teren, la 6 metri, de unde Sulea a marcat tot cu capul: 1-0 (min. 19). Oaspeții au ieșit mai mult la joc și, în minutul 27, au avut o bună ocazie de egalare. Stănaia a centrat din corner, Georgiu a lovit mingea cu capul, dar Șoltesz a avut un reflex salvator. Deși ritmul a fost unul bun, cu accelerări de ambele părți, nu s-au mai născut situații de poartă până la odihnă.
Cu Tomuț pe teren în locul lui Crișan, Ineul a fost ceva mai echilibrată la mijlocul terenului și a dominat clar debutul părții secunde. Pe o contră însă, după șutul în blocaj al lui Sulea, mingea a ajuns la Radu, care a finalizat puțin alături din poziție destul de bună. La mijlocul reprizei secunde, trupa lui Sculici a dat tot ce avea mai bun din ea, dar golul nu avea să vină la șutul bun pe colțul scurt al lui Hulbăr parat de Șoltesz sau la dropul lui Georgiu din 10 metri ce a întâlnit, norocos, capul lui Mardare. Fiind în căutarea punctului egalizator, ineuanii s-au lăsat surprinși pe un contraatac și avantajul gazdelor se majora. În minutul 79, Poiană a intrat pe dreapta în careu, a tras puternic la colțul lung, de unde Ionuț Radu, talonat de Bilia, a înscris pentru 2-0. Până la final, singura replică a vizitatorilor a venit din partea lui Kocsis, al cărui șut de la 25 de metri s-a dus peste transversală.
Formații:
Sebiș: Șoltesz –  Miheț, Bier, Mardare, Neacșu – Lazea, Apostol – Poiană (81 Poiană), Bozian (57 Digbeu), Sulea (72 Huiban) – Radu (88 Corcoveanu).
Ineu: Bujor – Zdrențan, Wild, Bilia, Hulbăr – Kocsis, Crișan (46 Tomuț), Georgiu, Stănaia – Filimon, Mașniță (84 Talpaș).
Arbitri: Răzvan Drăgoi – Alin Botaș, Alexandru Filip (toți din Timișoara).
Cartonaș galben: Bier 23
Obsevatori FRF: Lucian Glogoviceanu (Reșița), Vasile Rad (Arad)

Recomandările redacției