comisie

Municipalitatea şi alte trei instituţii vor să aibă membri în Comisia Consultativă pentru reducerea bolilor cardiovasculare în judeţ. Un proiect de hotărâre în acest sensa fost aprobat de CJA.

De la formae, comisia are membri ai Spitalului Judeţean, Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Patronatului Medicilor de Familie Arad. Institutiile publice care se doresc a fi cooptate în comisie sunt: Universitatea de Vest „Vasile Goldis”, Primaria Municipiului Arad, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Potrivit estimărilor comisiei, mai bine de 1.000 de locuitori din judeţul nostru dezvoltă afecţiuni cardiovasculare şi doar câteva sute dintre ei se tratează. Aradul este singurul judeţ din ţară în care, pe fondul incidenţei alarmante a bolilor cardiovasculare a fost constituită o comisie consultativă. Comisia a lansat o campanie de prevenţie a bolilor cardiovasculare în judeţ, aceasta derulându-se în prezent în zona Sebiş –Dezna.

Recomandările redacției