isuÎn baza „Planului de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă al judeţului Arad”, pentru anul 2015, se desfăşoară cursul de pregătire cu primarii comunelor, pe durata a cinci zile lucrătoare, săptămâna aceasta, de luni până vineri.  Cursul se desfăşoară pe trei serii de pregătire, în incinta Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Arad, Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad, Sistemului Hidrotehnic Independent „Criş Alb” Chişineu-Criş, Agenţia de Protecţie a Mediului Arad, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad şi Filiala Judeţeană de Cruce Roşie Arad au desemnat reprezentanţi în vederea susţinerii temelor de specialitate ce le revin, conform programul cursului.
Primăria Arad, prin Biroul Protecţie Civilă şi Voluntariat în Situaţii de Urgenţă, Primăria Oraşului Pecica, prin structurile de specialitate cu atribuţii în situaţii de urgenţă, asigură organizarea şi desfăşurare activită­ţilor în teren, care vor avea loc în zona de competenţă a acestora. De menţionat că prezenţa la curs este obligatorie, neparticiparea constând în sancţiune contravenţională prevăzută de art. 75 lit. j coroborat cu art. 76 lit.a din Legea nr. 481/2004, pri­vind protecţia civilă, republicată.      (C.G.)

Recomandările redacției