jandarmi

Campania „Donează sânge, salvează o viață!” inițiată de Patriarhia Română continuă. Jandarmeria Română se alătură Bisericii Ortodoxe, în semn de solidaritate față de bolnavii care așteaptă ajutor, prin donare de sânge. Jandarmii sunt cei care mențin ordinea publică iar de această dată au dat dovadă de spirit de sacrificiu în beneficiul cetățeanului, al aproapelui lor.

„Jandarmii arădeni nu se află la prima acțiune de acest gen, reprezentanții instituției răspunzând cu bucurie apelului făcut de Arhiepiscopia Aradului. Pentru această acțiune, o unitate mobilă de la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad s-a deplasat la sediul Jandarmeriei din comuna Vladimirescu.” – a declarat Pr. Gabriel Mariș, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului.

În această perioadă, preoții din Arhiepiscopia Aradului promovează și întocmesc liste cu voluntari pentru campania de donare de sânge în parohiile unde slujesc, aceasta fiind o activitate socio-medicală care se înscrie în contextul declarării anului 2015 de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii.

Recomandările redacției