Tăieri ilegale de arbori

În  cadrul unei acţiuni desfăşurate de către poliţiştii Biroului Silvic şi angajaţi ai Ocolului Silvic Valea Mureșului  au fost depistate 17 cioate provenite de la arborii tăiați ilegal. În data de 21.04.2015, în cadrul acţiunii desfăşurate pe linia exploatării și transportului de material lemnos, poliţiştii au identificat pe suprafața de pășune împădurită, aflată în administrare la  O.S. Valea Mureșului,  17 cioate provenite de la arborii tăiați ilegal în volum de 10,429 metri cubi. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că  arborii ar fi fost tăiați ilegal de către angajaţii unei societăţi de profil din Săvârșin, în perioada 28.01.2015 până în prezent. În cauză, se continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos.

 

Adolescent cercetat pentru înşelăciune

Un tânăr de 17 ani, care a înşelat un bărbat din Piteşti, este cercetat de poliţiştii Postului de Poliţie Săvârșin. Din cercetările efectuate, s-a stabilit că, în data de 01.04.2015, prin intermediul unui site de specialitate, adolescentul a postat un anunţ de vânzare de mobilier, în valoare de 1.500 lei şi a fost contactat telefonic de către un bărbat din Piteşti căruia i-a solicitat un avans de 1.000 de lei, sumă transmisă şi însuşită de către acesta. Ulterior, tânărul nu a onorat anunţul, conform înţelegerii şi nici nu a returnat suma de bani primită ca avans, astfel încât pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de înşelăciune.

 

Amenzi de 46.000 de lei

Poliţiştii rutieri au efectuat mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 170 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 46.000 de lei. Dintre acestea, 95 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare,  pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției