barcaBarcelona setează noi recorduri, Luis Enrique părând capabil să ajungă la performanţele din era „Guardiola”, chiar dacă acum în Europa Bayern şi Real sunt adversari redutabili. Gruparea blaugrana s-a calificat pentru a 30-a oară într-o semifinală de cupă europeană, egalând recordul marii rivale de pe Bernabeu.
Catalanii s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor în stil de mare echipă, după ce a învins şi marţi, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (dublă Neymar), formaţia Paris Saint-Germain, în manşa secundă a sferturilor competiţiei. În tur, FC Barcelona s-a impus, scor 3-1. Graţie acestei performanţe, Messi&Co au setat un nou record pentru Barcelona, care va evolua pentru a 30-a oară într-un penultim act din cupele europene. Mai mult, catalanii au mai fixat un alt record, reuşind a 7-a calificare în semifinalele celei mai importante competiţii inter-cluburi din lume în ultimii 8 ani. Dincolo de rereul fixat mai sus, de notat faptul că Barcelona e la un singur succes distanţă de cea mai bună serie din istoria clubului în Champions League. Formaţia lui Luis Enrique a bifat al 8-lea succes la rând în Ligă, învingând pe linie după eşecul din grupe, cu PSG (3-2 pentru francezi, pe Parc des Princes). Dacă se vor impune şi în manşa tur a semifinalelor, Barcelona va egala numărul maxim de victorii consecutive din istoria participării sale în Liga Campionilor.
Altfel, de notat faptul că disputa contra francezilor a reprezentat pentru gazde meciul cu numărul 100  în Champions League, pe Camp Nou. Palmaresul este, evident, unul de invidiat: 70 de victorii, 21 de remize şi doar 9 înfrângeri. Golaverajul este şi el impresionant: 241 de goluri înscrise şi doar 82 primite.
În celălat meci în Champions League: Bayern Munchen – FC Porto 6-1.  Golurile au fost marcate de Thiago Alcántara ‘14, Boateng ‘22, Lewandowski ‘27, ‘40, Müller ‘36 şi Alonso ‘88 pentru nemți, respectiv Martínez ‘73 pentru lusitani. În manșa tur a sferturilor de finală, Porto a câștigat cu 3-1.

Recomandările redacției