Dat în urmărire 

Un tânăr, urmărit internaţional pentru săvârşirea  infracţiunii de furt pe teritoriul Austriei, a fost depistat de poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale. Bărbatul de 26 de ani, din Arad, era urmărit internaţional, pe numele acestuia autorităţile judiciare din Austria emiţând un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt pe teritoriul acestui stat. Conform procedurilor în vigoare, bărbatul a fost prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, care au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore.

 

Prins cu motorina furată

În data de 22.04.2015, poliţiştii de la Poliția Orașului Curtici au surprins  în flagrant un bărbat de 35 ani, din Agrișu Mare, care transporta cu un autoturism marca Ford, 120 litri motorină. În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că motorina ar fi fost sustrasă de acesta din rezervorul unui excavator pe care lucra. De asemenea, în urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că, în perioada 01.04.2015 – 22.04.2015, bărbatul ar mai fi sustras de la locul de muncă 680 litri motorină, pe care a vândut-o la diferite persoane, de pe raza orașului Curtici. Pe numele bărbatului poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, poliţiştii continuând cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestuia.

 

Şoferi amendaţi

Poliţiştii rutieri au efectuat mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 185 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 48.200 de lei. Dintre acestea, 110 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 8 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției