foto

În perioada sărbătorilor pascale (11 – 13 aprilie), o parte din membrii Asociației Foto Club Arad au încercat să descopere frumusețile Trascăului. Astfel, Mircea Boran președinte, împreună cu Octavian Iolu, Călin Creștin, Ovidiu Filip, Cantemir Mândru și Gavril Borza au petrecut Sfintele Paști descoperind tradiții, oameni, locuri și obiceiuri într-un loc deosebit.

O primă oprire a fost într-un loc în care istoria a avut curajul să renască şi să trăiască din nou, la prezent: Cetatea Alba Carolina. Călătoria a continuat spre Mănăstirea Râmeț, cea mai veche și importantă vatră monahală din Arhiepiscopia de Alba lulia, Cheile Vălișoarei, apoi satul Colțești, cu Cetatea nobiliară Colțești, un exemplu de fortificație adaptată la condițiile terenului, fiind construită pe o înălțime stâncoasă cu două pante abrupte și comuna Râmetea, o localitate unică în România din punct de vedere arhitectural, aflată la poalele Pietrei Secuiului – 1128 m, un masiv calcaros, golaș și alungit. În ultima zi, membrii Foto Club Arad au descoperit primăvara într-o dimineață însorita la Cheile Turzii, apoi au vizitat unul din cele mai importante obiective turistice din judeţul Cluj: Salina Turda.

Întorși la viața de zi cu zi, în loc să fie sătui, cum se obişnuieşte după sărbători, membrii Asociației Foto Club Arad s-au întors cu sufletele pline de frumusețea locurilor vizitate, cu promisiunea că în curând se vor întoarce pentru a le revedea.

Recomandările redacției