pistePrimarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că se află în pregătire un regulament pentru circulaţia pe reţelele de piste de biciclete din oraş, iar poliţiştii locali pe biciclete vor asigura respectarea acestuia.
Gheorghe Falcă a mai spus că, imediat după finalizarea pistelor de biciclete, municipalitatea va reglemeta, printr-o hotărâre a Consi­liului Local Municipal, un sezon pentru ciclişti în oraş, dar şi un re­gulament pentru folosirea pistelor de biciclete, totodată, Primăria urmând să deruleze şi o campanie în ceea ce priveşte educarea celor care folosesc pistele de biciclete.
Primarul a mai spus că din cei 122 de kilometrii de piste de biciclete câţi se vor amenaja în oraş, au fost recepţionaţi doi kilometri. „Se lucrează la pistele de biciclete în municipiul Arad. Este o lucrare complexă, în urma căreia se vor construi 122 km de piste pentru biciclişti. În zona centrală pistele se vor realiza în axul central al Bulevardului Revoluţiei, în apro­pierea zonei verzi şi pe zona verde în apropierea liniilor de tramvai. Toate aceste lucrări au aviz de la Agenţia de Protecţia Mediului, au autorizaţie de construire, şi cred că în momentul în care vom finaliza acest mare proiect Aradul va avea cele mai multe piste în ceea ce priveşte numărul de kilometri din România şi cred că pasionaţii de biciclism vor fructifica aceste piste. În momentul în care vom recep­ţiona pistele de biciclete vom intra într-un proces de educare a participanţilor la trafic”, a spus Gheorghe Falcă.
Acesta a mai adăugat că, după finalizarea pistelor vor apărea re­guli noi pentru biciclişti. „Municipalitatea va adopta un sezon pentru ciclism, care va fi, cel mai probabil, din februarie până în noiembrie, deoarece nu avem maşini special pentru desză­pe­zirea pistelor. Vor exista reguli pe care cei care vor circula pe aceste piste vor trebui să le respecte. Va exista şi o poliţie locală pe biciclete, care va men­- ţine aceste piste la dispoziţia cicliştilor şi se va asigura că nu este împiedicată circulaţia bicicliştilor pe pistele destinate lor”, a mai spus primarul.
Proiectul ,,Amenajare piste de biciclete în Municipiul Arad” este finanțat prin REGIO – Programul Ope­rațional Regional 2007 – 2013, de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Lucrările de amenajare a 122 km de piste de biciclete pe mai multe străzi din municipiul Arad au început în vara anului trecut,
Constructorul este asocierea S.C. Sylc Con Trans S.R.L., S.C. Lile Service General Construction S.R.L și S.C. Noco Electra S.R.L.. Valoarea contractului este de peste 14,8 mi­lioane de lei.
În paralel cu acest proiect, în municipiu se mai amenajează piste de biciclete pe Faleza Mureşului.

Recomandările redacției